Hoppa till huvudinnehållet

Nya köpvärda aktier

Läs vad Börsplus tycker om Midsona, Genesis, Doro, Invent Medic, Thule Group, Shortcut Media Group, Fortnox, Surgical Science, H&M och Homemaid. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Midsona

Livsmedelskoncernen Midsona konsoliderar marknaden i Europa. Skuldsättningen är hög men för den som inte räds risk lockar potentialen.

Genesis IT

Genesis IT är troligen ett av börsens billigaste bolag men det är inte helt utan anledning. Tillväxten har helt stannat av samtidigt som omförhandlingen med den största kunden XL-Bygg skapar stor osäkerhet.

Doro

Telefonförsäljningen för seniorbolaget Doro kommer minska rejält kommande kvartal på grund av corona. Utsikterna är suddiga och 2020 verkar bli ett förlorat år.

Invent Medic

Invent Medic fyllde kassan innan Corona-krisen slog till. Det är en rejäl fördel för bolaget som nu på allvar ska få fart på försäljningen av sin produkt Efemia som hjälper kvinnor med ansträngningsinkontinens.

Thule Group

Friluftsbolaget har utvecklats starkt efter börsnoteringen 2014 med 13 procents årlig vinstökning. Nu väntar den första riktigt stora prövningen men det syns inte så mycket i värderingen av aktien än.

Shortcut Media Group

Fjolåret var ett bra år för filmproduktionsbolaget Shortcut Media Group med fin tillväxt och marginalförbättring. Coronaviruset och dess framfart har ändrat förutsättningarna för 2020 rejält.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox växer fort med fina marginaler. Coronakrisen kan pressa kundintaget kortsiktigt. Ökad intäkt per kund är däremot en tydlig tillväxt- och värdedrivare på lång sikt.

Surgical Science

Medicinteknikbolaget Surgical Science flaggar för kraftigt minskad försäljning på grund av corona. Bolaget bjuder samtidigt på intressant exponering mot den växande marknaden för medicinsk simulering.

H&M

Klädkedjan flaggar för en historisk förlust under årets andra kvartal. Frågan är om röda siffror kan undvikas ens för helåret 2019/2020. Nätförsäljningen ser inte ut att rädda H&M. Vad betyder det för aktien?

Homemaid

Städbolaget hade ett svagt 2019 med pressat resultat vilket också gjorde avtryck i aktiekursen. Nu väntar ett år präglat av Corona. Homemaid lär inte vara immunt mot problem.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer