Hoppa till huvudinnehållet

Nya köpvärda aktier och en ny IPO

Läs vad Affärsvärlden tycker om Veoneer, Haldex, Plejd, Loomis, Munters, BIMobject, Curasight, Latour och Guideline Geo. Vi bjuder också på nyheter i vår podd, Pref-guiden och Affärsvärldens portfölj. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Veoneer

Veoneer har ett börsvärde på 10 miljarder och 6 miljarder i nettokassa. Förväntningarna är inte höga på bilsäkerhetsbolaget.

Haldex

Med en huvudkonkurrent som storägare har det legat en våt filt över Haldex i flera år. Kan nya ägare och styrelse få underleverantören på rull igen?

Plejd

Plejd har uppvisat en fenomenal tillväxt de senaste åren och belönats med en välförtjänt kursuppgång. Är aktien fortsatt köpvärd?

Loomis

Loomis har nästan halverats under viruskrisen och bilden av att kontanter som fenomen går mot en säker död präglar aktiekursen. Men Affärsvärlden har dissekerat bolagets samtliga marknader för att undersöka hur det egentligen ligger till med den saken.

Munters

Munters har gått starkt på börsen. Frågan är om vårt köpråd fortfarande håller måttet.

BIMobject

Mjukvarubolaget BIMobject har utvecklats riktigt starkt på börsen sedan Affärsvärldens köpråd tidigare i år. Nu genomför bolaget en riktad emission och tar in drygt 300 miljoner kronor. Är aktien fortsatt köpvärd?

Curasight

Curasight är ett danskt forskningsbolag som utvecklar teknik för bättre cancerdiagnostik och möjligen även behandling. Den bakomliggande forskningen är signerad Anderas Kjaer som ligger bakom kurssuccén Fluoguide. Nu väntar notering för Curasight och frågan är om succén kan upprepas. Sista teckningsdag: 200917

Latour

Det går att finna viss logik i hur investmentbolaget Latour med sina välskötta kvalitetsbolag kan värderas till över 40% premie mot substansvärdet. Frågan är om det räcker för att motivera ett köp av aktien.

Guideline Geo

GeofysikbolagetGuideline Geo har fått en rejäl skjuts på börsen efter en efterlängtadfastighetsförsäljning. Men hur står det egentligen till med den underliggande affären i bolaget?

Nytt poddavsnitt

Battle: Preferensaktier mot D-aktier – Daniel Zetterberg rotar i utbudet. Ovanpå detta färska analyser av Beijer Alma, Veoneer, Peab och balkongtillverkaren Balco, och däremellan lite smått och gott om höstens introduktioner. Medverkar gör även Daniel Svensson och Peter Benson.

Pref-guiden

För den som gillar utdelningar bör det vara en självklarhet att hålla koll på börsens preferensaktier och de nära besläktade D-aktierna. Det är dags att återigen titta till sektorn.

Afv-portföljen

Det har varit en hel del aktivitet i Afv-portföljen under augusti. Nu tecknar vi en lovande IPO.

Läsarundersökning

Det senaste halvåret har mycket hänt med Affärsvärlden. Tidningen har fått ny design och gör inte längre något sommaruppehåll. Även sajten är ny och innehåller en rad digitala verktyg och funktioner. Dagliga nyhetsbrev och många fler analyser till prenumeranterna. Hjälp oss att utvärdera allt detta och peka ut vad vi kan göra bättre framöver. Fyll i vår läsarundersökning. Det tar fyra minuter och är till stor hjälp.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer