Nya analyser från Affärsvärlden

Läs vad Affärsvärlden tycker om Raysearch, Invajo Technologies, Envirologic, Fabege, Telia, Ambea, Sbanken, Cellavision, Inwido, Nyfosa, Kindred, Affärsvärldens portfölj och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Raysearch

Raysearch har varit ifrågasatt för bland annat bolagets svaga kassaflöde. Aktien har pressats rejält och utsikterna på kort sikt är suddiga. Den som vågar lyfta blicken och har tålamod kan däremot bli rikligt belönad.

Invajo Technologies

Noteringsaktuella Invajo säljer en onlinetjänst för eventbokning. Marknaden är stor men konkurrensen tuff. Sista teckningsdag: 200428

Envirologic

Bolagets tvättrobotar för grisfarmare har gjort succé i Sverige och kan ha en stor marknad också utomlands. Men konkurrensen har hårdnat vilket ökar osäkerheten.

Fabege

En nyckelfråga för kontorsjätten är hur den heta hyresmarknaden i Stockholm klarar de tuffare tider som nu väntar. Men för den som vågar syna några stökiga kvartal lockar ändå aktien.

Telia

Det är för tidigt att säga att Telia står pall för coronakrisen men utvecklingen under första kvartalet var åtminstone lovande. Bortsett den nya TV-delen. Räcker det för att göra aktien köpvärd?

Ambea

Ambea har varit börsens mesta serieförvärvare inom omsorg. Får man nu fason på lönsamheten i egen regi så är aktien billig.

Sbanken

Sbanken har i 20 år vuxit genom att locka norska bolånekunder till sin lågprisbank på nätet. Det innebär skapligt låg risk. Aktien har potential om tillväxten fortsätter.

Cellavision

Den organiska tillväxten var i stort sett oförändrad för blodanalysbolaget i första kvartalet. Covid-19 kommer få en rejäl negativ påverkan kommande kvartal. På lång sikt ser CellaVision fortsatt ut att bli en vinnare.

Inwido

Rapporten för årets första kvartal ger inga säkra ledtrådar kring hur viruskrisen slår mot fönstertillverkaren. Men förväntningarna verkar lågt ställda med tanke på värderingen.

Nyfosa

Fastighetsbolaget har nära nog nått 2022 års målsättning att växa fastighetsbeståndet till 25 miljarder. Men det har skett på bekostnad av balansräkningen. Nu är det hög tid att konsolidera finanserna.

Kindred

Spelkoncernen verkar klara viruskrisen och utebliven sport riktigt skapligt. Det lovar gott för den dag när saker börjar återgå till det mer normala.

Affärsvärldens portfölj

Nent-aktien har repat sig hyggligt efter den värsta kurspressen när Europas stora fotbollsligor ställde in matcherna i mars. Vi tar hem vinsten.

Buy&Hold-portföljen

Att köpa underpresterande bolag i hopp om en vändning är långt ifrån en säker väg till bra avkastning. Men belöningen blir stor om det går bra. Just det hoppas vi på för veckans inköp.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer