Nya analyser från Affärsvärlden

Läs vad Affärsvärlden tycker om Addnode, Dometic, Beijer Alma, Instalco, Bioextrax, Lime Technologies och Hexpol. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Addnode

IT-koncernen har bra möjligheter att fortsätta växa genom förvärv men först måste man klara av Coronakrisen. Det återstår att se hur stabila intäkterna är.

Dometic

Viruskrisen kommer få rejäl negativ påverkan för Dometic framöver. På kort sikt verkar oron kring bolagets skuldsättning lagt sig något. Långsiktigt lockar exponeringen mot friluftstrenden som kanske kan accelerera med bakgrund mot Covid-19.

Beijer Alma

Den redan svaga fordonsindustrin får det betydligt tuffare när coronakrisen slår mot produktionsanläggningar, leveranskedjor och slutkundsefterfrågan. Men Beijer Alma står stadigt vilket kan göra aktien till en vinnare på sikt.

Instalco

Installationsföretaget har under flera år varit en förvärvsdriven tillväxtmaskin men detta har också varit under gynnsamma marknadsförhållanden. Andra tider väntar nu.

Bioextrax

Bolaget utvecklar en teknik för kostnadseffektiv produktion av miljövänlig icke-oljebaserad plast. I början av april gjordes en emission för att bygga en pilotanläggning. Idag börjar aktien handlas och starten blev bra.

Lime Technologies

Mjukvarubolaget Lime inleder året med solid tillväxt och marginalförstärkning. På kort sikt kommer kundintaget sannolikt sjunka på grund av corona. För att se ytterligare uppsida i aktien behöver man lyfta blicken.

Hexpol

Gummiblandaren Hexpol har inte övertygat resultatmässigt under senare år. Frågan är om det bara beror på sämre tider för fordonskunderna eller om förvärvstillväxten inte är av samma kvalitet som förr.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer