Hoppa till huvudinnehållet

Ny utbetalning i ”Return Initiative” – Nordnets och Öhmans miljö- och klimatinitiativ

Efter utgången av andra kvartalet 2022 är det nu dags att dela ut ytterligare 501 400 kronor till de tre miljö- och klimatorganisationer som vi stödjer genom vårt klimat- och miljöinitiativ Return Initiative. Organisationerna arbetar alla för att göra skillnad inom klimat och miljö.

Inom ramen för Return Initiative donerar vi på Nordnet tillsammans med våra största ägare, Öhman, 0,10 kronor per aktieaffär som görs på vår plattform under 2022. Donationen fördelas mellan tre organisationer som alla arbetar med att lösa utmaningar kopplade till miljö och klimat. Det är våra kunder som röstat om hur pengarna ska fördelas.

Efter en första utbetalning i april kronor kommer nu ytterligare 501 400 kronor att utbetalas till organisationerna för Q2. Pengarna fördelas enigt nedan:

  • Håll Sverige Rent får 148183 kronor
  • KTH Climate Action Centre får 173 858 kronor
  • Stiftelsen för Östersjölaxen får 179 360 kronor

Sparare som gör skillnad

Nordnets kunder har sagt sitt om hur de tycker att donationerna ska fördelas, och det är spännande att se hur organisationerna väljer att omsätta våra bidrag i praktiska handlingar. Så här säger organisationerna själva:

– Vi vill rikta ett stort tack till Nordnets sparare. De här pengarna gör stor skillnad i arbetet mot nedskräpningen. Vi har dessutom fått ett önskemål om att översätta information om allemansrätten till ukrainska, till de barn som nu har flytt kriget och kommit till Sverige. Vi hoppas kunna använda donationen till det, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

– Nordnets initiativ är viktigt för KTH eftersom det kommer bidra till att nya forskningsprojekt kan startas, som annars inte hade kunnat förverkligas. Dessutom kommer KTH med Nordnets och Öhmans stöd kunna stärka arbetet med att bygga upp en kunskapsbank för gymnasieelever, studenter och allmänheten, säger Karin Larsdotter, vice föreståndare för KTH Climate Action Centre.

– Vi är överväldigade av det här initiativet och vill rikta ett stort tack till alla som röstat på oss. Genom donationen från Nordnet och Öhman tillsammans med andra insamlade medel kan vi fortsätta arbetet för att freda och skydda vår vilda lax och vår vilda öring, säger Thomas Johansson, generalsekreterare Stiftelsen för Östersjölaxen.

Vi kommer att följa organisationernas arbete med stort intresse, det är ett som är säkert. Tack alla sparare – tillsammans gör vi skillnad!

/Martin, Sverigechef på Nordnet

PS. Läs gärna mer om The Return Initiative och de olika organisationerna här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer