Hoppa till huvudinnehållet

Ny inom tradingvärlden?

Hej igen! Jag får en hel del frågor om hur jag kom igång med min trading och vad är det man behöver för att komma igång, vilka böcker ska jag läsa och så vidare.

Först och främst är jag inget stort fan av böcker som lär ut trading. Trading är starkt individuellt och som ni säkert hört från annat håll bör tillvägagångssättet, strategin, vara anpassad efter dig som person och inte efter någon bok. Om vi nu ändå ska gå in på några böcker som jag gillar så landar vi i de som gett mig mer inspiration än kunskap. Att få läsa om hur andra traders hanterar sin psykologi och mentala del är något som hjälpt mig. Det finns säkert bra böcker där ute men jag tycker personligen att trading har stor skillnad i teorin och praktiken. Learn by doing gäller, man lär sig genom att utforska och göra rätt och fel på vägen.

Reminiscences of a Stock Operator, The PlayBook, One Good Trade och Trading In The Zone är några av de jag starkt kan rekommendera.

Men något jag verkligen tycker man ska ha så är det en terminal. Vill man börja göra mer kortsiktiga affärer är det a&o att ha ett verktyg som ger dig möjligheten till att agera snabbt. När jag började satt jag själv och uppdaterade den vanliga hemsidan och förstod redan då att jag var ett steg efter varje gång det skedde någonting. I terminalen får man inte bara nyheterna på nolltid utan även tillgång till verktyg som där man till exempel kan se vilka det är som köper och säljer och vad det har för påverkan på priset. Det är en viktig del av min strategi och för mig är det inte svårare än att tillgång och efterfrågan bestämmer priset.

Är man ny i terminalen kan jag tipsa om inlägget där jag och Alex går igenom ett exempel på hur en arbetsyta kan se ut för mig. Många kan tycka att kostnaden för terminalen är hög men redan där jag kan tycka att fokus ligger på fel saker. Jag kan förstå att den första approachen är att man ska spara på kostnader och komma igång så billigt som möjligt. Är man helt ny inom trading kommer starten vara tuff, speciellt om man handlar med en mindre summa vilket resulterar i att courtaget kommer äta en hel del av resultatet. Men återigen, det är processen det ska vara fokus på. Fokusera på att handla rätt, bygg upp ett självförtroende, utforska och testa för att hitta DITT sätt att handla på. Studera saker som skillnaden mellan köp och sälj, money management och din mentala del istället för slutresultatet.

Glöm inte att allt ifrån courtage till kostnad för terminal är något du kan förhandla. Är du dessutom en mer aktiv kund och vill komma igång hjälper Nordnets Tradingssupport dig!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer