Hoppa till huvudinnehållet

Nu lanserar vi förmånligt bolån för alla

Bolån är en viktig del i privatekonomin, de allra flesta har eller kommer att ta lån någon gång i livet. Därför känns det bra att berätta att vi från och med idag erbjuder ett förmånligt bolån för alla. Som kund har man möjlighet att ansökan om bolån till en ränta på 1,28 procent*. Utan kapitalkrav eller andra förbehåll, så länge man klarar vår kreditprövningsprocess.

Bolånekunder har i alla tider vittnat om den frustration det innebär att förhandla ränta. Att få en rabatt som upphör utan vidare information. Det rimmar dåligt med det transparenta och schyssta som vi på Nordnet står för. Därför känns det bra att erbjuda något helt annat.

Virtual handshake. Hampus Brodén, Stabelo, och jag är nöjda över vårt nya samarbete,

Det nya bolånet lanseras i samarbete med Stabelo, ett oberoende bolåneinstitut som erbjuder schyssta och prisvärda bolån där ansvarsfullt låntagande belönas. Precis som vi arbetar Stabelo med enkla digitala processer där kunden står i centrum.

Genom samarbetet med Stabelo kan vi dessutom för första gången erbjuda det vi kallar grönt bolån. En möjlighet att få en extra rabatt på räntan om man äger en energieffektiv bostad. Det är otroligt positivt för oss att kunna erbjuda detta – och att som bolånetagare ha möjlighet att få ett billigare lån samtidigt som man bidrar till minskad energiförbrukning.

Parallellt med det nya lånet behåller vi vårt bolånekoncept för kunder som samlar ett större sparande hos oss. Där har vi fortfarande ett otroligt attraktivt erbjudande med en ränta från 0,79 procent**. Jag ser ingen motsättning i detta. Jag ser fördelar – för alla. Sveriges lägsta listränta för de som samlar sitt och familjens sparande hos oss. En färdigförhandlad och extremt förmånlig ränta för dem som varken kan eller vill komma upp i kapital om 1 miljon eller mer.

Bra bolån ska vara för alla. Det är min devis.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Intresserad? Läs mer och ansök här.

*Effektiv ränta för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 12 månader och en löptid på 30 år är 1,29 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 067 kr och en total kreditkostnad om 1 384 000 kr.

** Avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (190906). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 60 % och minst 10 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 2,04 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 700 kr och en total kreditkostnad om 1 612 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-04-24 12:17

Bolån för alla: utom de som har belåningsgrad mellan 60%-85%… vilket säkert är ganska många!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-04-24 16:34

Hej Anna! Ja jag håller med. Det finns många med en högre belåningsgrad än 75%. Vi ser ständigt över möjligheten att göra vårt erbjudande bättre och mer inkluderande.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-04-28 23:01

Tack för svar, håller tummarna för det så att man kan gå över till Nordnet en dag i framtiden.

Anonym
Anonym
2020-04-24 13:07

Bolån för alla? Hur många har tillgångar på minst 10 miljoner. Har jag missat nått?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-04-24 16:37

Hej Jessica! Ja lite har du missat. Vi har ett superbilligt bolån för de kunder som har mer kapital. En räntetrappa från 0,79 om du har 10 miljoner, och ner till 1 miljon i kapital hos oss och en rörlig ränta på 1,29%. Tillsammans med Stabelo kan vi nu erbjuda ett lån utan kapitalkrav och med en 1-års ränta på 1,28%.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-04-25 00:00

Det är som det alltid har varit. Har du pengar så har du förmåner.

Vanliga svensson kommer knappast upp i 10 miljoner och hamnar ej heller under max 60% belåningsgrad.

Hade varit intressant att veta målgruppen innan man börjar läsa. “Hej, det här är ett erbjudande för dom som egentligen inte behöver låna pengar.”

Hade det varit ett seriöst erbjudande så hade det varit i stil med sebs september 2019 erbjudande på 1,3% ränta med valfri bindningstid. Det var grejer det.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-04-28 23:08

Jag tror målgruppen ofta är välbärgade pensionärer där värdet på bostaden växt ifrån lånedelen och ens besparingar med ränta på ränta-effekt ökat under året. Finns det ingen bank som vill satsa på framtidens bank-konsumenter, dvs unga med banklån? Där man oftast tar maxbelåning. Kan man inte titta på andra faktorer för att hantera risken för default än endast belåningsgrad och kapital? Vore ju en perfekt möjlighet för en bank att ta en hel generations bolån och med olika intressanta extratjänster, t.ex. kring aktiesparande, courtage, pensioner etc, låta dem stanna i bankens egna ekosystem och göra dem nöjda, lojala och rikare.