Hoppa till huvudinnehållet

Nu är det klart – Vietcombank blir den första vietnamesiska banken i USA

I takt med att kapitalbehoven växer för de vietnamesiska bankerna, växer även kravet på en mer global närvaro. Idag presenterade Vietcombank via sin hemsida att de har beviljats av Federal Reserve och New York State Department att öppna sitt första representationskontor i New York. Detta är inte det första kontoret utanför landets gränser och Vietcombank är inte den första vietnamesiska banken att doppa tårna utanför Vietnam.

Sex banker har sedan en tid tillbaka en utbredd närvaro i grannlandet Laos, Military Bank,Vietcombank, Saigon-Hanoi Bank, BIDV, Vietinbank och Sacombank. Vietcombank är den bank som har etablerat sig starkast utanför Asien i länder såsom Frankrike, Ryssland, Australien och nu USA. BIDV har idag ett kontor i Tjeckien, Ryssland, Laos, Myanmar, Kambodja och Taiwan. Vietinbank har idag ett kontor i Tyskland, Myanmar och Laos. I och med detta borde handeln på de vietnamesiska börserna bli betydligt enklare att komma åt inom en snar framtid.

I takt med att allt fler frihandelsavtal skrivs med Vietnam kommer etableringarna ske snabbare och inflöden av kapital till landet och stabilare banker kommer förhoppningsvis att bli resultatet av detta.

Gällande Vietcombanks ansökan om att beviljas tillstånd att öppna ett representantkontor i USA så kvarstår några tillstånd innan banken kan erbjuda all service, men de betonar i pressmeddelandet att banken följer processen väldigt noga. Centralbanken i Vietnam kommer att agera granskare och övervaka Vietcombanks finansiella rapporter och revisioner.

I enlighet med landets strategi för 2030 räknar regeringen med att tre till fem banker ska vara noterade på en handfull utländska börser och minst tre banker ska ligga i topp 100 över de banker med störst tillgångar.

Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com där ni kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev  som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet! /Fredrik, Frontier Vietnam

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer