Hoppa till huvudinnehållet

Nu är det klart! IKEA intar Vietnam – Förhandlingarna har inletts

Sedan 2015 har det cirkulerat rykten från IKEA:s ledning att öppna sitt första varuhus i Vietnam. Den dåvarande chefen för Sydostasien Mike King hade i en intervju sagt att bolaget var intresserad av att etablera sig i Vietnam. Visionen om att initiera etableringen slutade där då ingen konkret plan togs fram.

Nu, fyra år senare har bolaget kommit in i nästa fas. Förhandlingarna och sökandet efter mark är igång. IKEA siktar på att öppna sitt första varuhus utanför Vietnams politiska centrum och huvudstad, Hanoi.

Möbeljätten finns redan idag i Singapore, Thailand och Malaysia. Just möbelindustrin är ganska unik i Vietnam då vietnameserna konsumerar helst inhemska varor och tjänster med undantag för just möbler. Faktum är att nästan 80 procent av alla exklusiva trämöbler och trävaror importeras från Europa.

Investeringen kommer att beräknas till $450 miljoner dollar och är tänkt att vara företagets nav i Sydostasien. Fokuset i Sydostasien kommer nämligen att ligga i IKEA:s e-handel främst och anläggningen i Hanoi ska även husera ett centrallager för de närliggande ländernas kunder.

Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com där ni kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev  som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet! /Fredrik, Frontier Vietnam

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer