Hoppa till huvudinnehållet

Notering av EQT och nya köpvärda aktier

Läs vad Börsplus tycker om Scandic, Carbiotix, EQT AB, Guideline Geo, Proact, Strongpoint, Ferronordic, Qiiwi Interactive, Kinnevik och Onoterat AB . För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Scandic

Balansräkningen har exploderat efter införandet av IFRS 16 och inte ens analytikerna verkar överens om hur man betrakta hotellkedjans nya räkenskaper. Kanske skapar det till och med ett köpläge?

Carbiotix

Noteringsaktuella Carbiotix utvecklar läkemedel baserade på prebiotika. Det är ett hett område och Lundabolaget har mycket användbar data från ett annat ben, testverksamhet, som kan bli ett trumfkort. Projekten är dock i mycket tidig fas. Sista teckningsdag: 190926

EQT

Riskkapitaljätten blir största svenska noteringen sedan Telia år 2000. Ska man vara orolig?IPO-guiden har granskat EQT och hittar två flaggor. Här är Börsplus analys av noteringen. Sista teckningsdag: 190920

Guideline Geo

Geofysikbolaget Guideline Geo har ett bra år i ryggen med god tillväxt och förbättrade marginaler. Kan tillväxten bestå så är det inte svårt att se stor uppsida i aktien. Bolaget ser även ut att ha en dold tillgång som aktiemarknaden möjligen underskattar.

Proact

Bolaget laddade för lönsam tillväxt inför 2019 men resultatet har sviktat. Frågetecken hopar sig kring den viktiga tjänsteverksamheten. Om de rätas ut är potentialen stor.

Strongpoint

Norska Strongpoint säljer system och lösningar för att effektivisera detalj- och e-handeln. Nytt ledarskap och ett kostnadsbesparingsprogram har stärkt marginalerna. Tror man denna utveckling fortsätter så kan aktien bli en vinnare.

Ferronordic

Bolaget är exklusiv återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Ryssland. Nu får de också ansvar för en del av den tyska marknaden på lastbilssidan. På lång sikt är breddningen bra men det finns hinder att passera på vägen.

Qiiwi Interactive

Det lilla mobilspelsföretaget har gått som en raket på börsen och gett tre gånger pengarna bara i år. Bolagets nya spel ”Wordington” tiofaldigade intäkterna under senaste kvartalet och på ritbordet finns mängder av idéer som väntar på att omsättas i praktiken. Men räcker det för att motivera aktiens värdering?

Kinnevik

Rabatten ter sig väl hög efter veckans besked om slopad ordinarie utdelning, utskiftning av Millicom och annat. Om aktien blir en vinnare hänger ändå fortfarande mycket på Zalando.

Onoterat AB

Höstens stora snackis har varit noteringen av EQT. Inom kort kommer även det väsentligt mindre investmentbolaget med namnet Onoterat AB att noteras på NGM. Är substansrabatten tillräckligt stor och hur går det egentligen för portföljbolagen? Sista teckningsdag: 190924

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer