Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets Sverigechef: ”Vi gör skillnad”

Förra veckan höll jag en presentation om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Jag pratade om oss på Nordnet som finansiella rebeller.

Att vara en finansiell rebell betyder för mig att ifrågasätta det gamla och att tänka nytt. Att utmana det traditionella eller den som har makten. Och det är just det vi på Nordnet gör. Varje dag, året om.

Det är kanske smakfullt att anamma en återhållsam och ödmjuk attityd när det kommer till vad man uträttat. Men jag kan inte – för jag är så stolt över den finansiella resa vi gjort våren 2019.

Kolla bara här.

Aktielåneprogrammet – Årets Sparinnovation – började leverera. En finansiell produkt som tidigare bara funnits för stora institutionella aktörer blev nu tillgänglig för den lilla spararen. Genom att låna ut de aktier du väljer att investera i inom din kapitalförsäkring kan du få en extra avkastning. Vid den senaste utbetalningen – i april – fick våra sparare dela på mer än tre miljoner kronor.

Vi lanserade möjligheten att investera i onoterade bolag inom ramen för kapitalförsäkring. Vinstskatt och krånglig deklaration är ett minne blott – istället betalar du bara en låg årlig schablonskatt på det som kan bli en kommande börsraket. Ni var många företag, entreprenörer och privatpersoner som applåderade nyheten.

Riksbanken gjorde sin första räntehöjning på flera år – men tack vare smarta digitala och standardiserade modeller kan vi fortsätta erbjuda landets förmånligaste listränta. Bolån från 0,89 procent* hittar du nog bara hos Nordnet.

Nya funktioner på sajten och i appen lanseras på löpande band. Särskilt mycket feedback har vi fått på den nya fondsorteraren med en helt ny hållbarhetsfunktion, för att inte tala om dark mode i appen. Streamade kurser kom för bara några dagar sedan. I höst lanseras sajten i sin helhet. Vi räknar ner nu.

Vi har fortsätt kämpa för en hyggligare pensionsmarknad, där du som sparare själv har makten att bestämma var din pension ska växa. Jag säger inte att vi är bäst för alla. Poängen är att du ska bestämma vad som är bäst för dig, och placera din pension där. Vi driver genom vår sparekonom Frida Bratt 500:2-metoden som innebär att en pensionsflytt max får kosta 500 kronor och ta två månader att genomföra.

Vi har noterat en grupp individer som vi brinner lite extra för. Personer som kan och vill spara – som har bra jobb och lön – men som inte vet hur man gör. För dem har vi skapat programmet Kronan på verket. En programserie där en välkänd och intressent profil får dela med sig av sin syn på sparande, investeringar, entreprenörskap och privatekonomi. Hittills har vi träffat Micael Bindefeld, Victoria Silvstedt och Robert Wells.

Att vara finansiell rebell är att ta kampen för spararna. Att styra om branschen mot en mer kundvänlig plats. Vi är inte där, men vi är på väg. Och vi älskar det vi gör.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

*Avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (190116). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 50 % och minst 10 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 2,04 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 700 kr och en total kreditkostnad om 1 612 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer