Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets pensionsförsäkring billigast på marknaden

SvD har publicerat en jämförelse mellan pensionsförsäkringarna på marknaden. Jämförelsen visar tydligt, i kronor och ören, att det kan skilja mer än 1 miljon kronor mellan de dyraste aktörerna och Nordnet, som inte tar ut någon försäkringsavgift alls. Jag hoppas att alla pensionssparare förstår vidden av detta.

Jag kan börja med att förklara det här med avgifter inom pension. De allra flesta aktörer på marknaden tar ut en fast försäkringsavgift om året och en rörlig avgift på kapitalet. Ofta ligger dessa någonstans runt 360 kronor per år och 0,65 procent. Men de kan förstås vara både högre och lägre – du hittar en fullständig jämförelse hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Detta är knappast något att höja på ögonbrynen åt, tänker kanske du. Men där vågar jag påstå att du har fel. Pensionssparandet är långsiktigt och vi pratar många gånger stora belopp. Skillnaden i att välja en aktör utan avgifter istället för en med kan landa på flera hundra tusen kronor. Kanske mer än 1 miljon, som i SvD:s jämförelse.

Om du väljer Nordnet får du ett pensionssparande utan onödiga avgifter. Du har tillgång till vårt breda utbud av fonder, aktier och andra finansiella produkter. Vill du, som många av oss sparare, få hjälp har vi flera digitala verktyg som presenterar konkreta förslag baserat på din individuella riskprofil. Kolla gärna in Nordnet Smarta Portföljer eller Fondrådgivaren. Som jag ser det är det samma sak som du får hos andra banker, bara att det är en person som läser upp förslagen där.

Tycker du att det är värt att betala hundratusentals kronor i avgifter för “rådgivning” ska ingen stoppa dig. Men jag vill visa på skillnaden. Jag vill göra det möjligt för dig att fatta ett välgrundat beslut.

Som du kanske sett driver vi på Nordnet flera initiativ som alla syftar till att skapa större förståelse och fler insikter hos dig som pensionssparare. Att vi pratar om och räknar på avgifter är ett. Att vi envetet – dag efter dag, vecka efter veka, argumenterar för en bättre och mer effektiv flytträtt är ett annat.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

PS. Är du en av dem som väljer att placera din pension i aktier? Genom vårt prisbelönta aktielåneprogram kan du få extra avkastning på ditt sparande. Läs gärna mer här.

Läs hela SvD:s artikel och se jämförelsen

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer