Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Private Banking-kunder betalar tusentals kronor – för vadå?

Vi pratar mycket avgifter på Nordnet. Som en del av den nya värdepapperslagen ska vi ju än tydligare visa våra kunder vad de betalar för att handla hos oss. Det gäller alla banker.

Det betyder bland annat att vi anger exakt hur mycket courtage du betalar för varje enskild order, inte bara en abstrakt procentsats. Det innebär också att du som investerare måste uppfylla vissa kunskapskrav för att handla i mer komplexa produkter. Vi ökar helt enkelt kundskyddet, på en rad olika sätt.

För vissa kunder kommer nog bankernas nya krav om kostnadsrapportering att bli lite av en väckarklocka. Någonstans har man säkert vetat om hur mycket man betalar till sin bank år efter år, i onödiga avgifter. Nu går det inte längre att blunda för.

Vi på Nordnet vänder oss till medvetna investerare som gillar den nya tidens Private Banking. Ett koncept som innehåller allt, men där man bara betalar för det man vill ha. Samma möjligheter, inga onödiga avgifter.

Ingen kund är den andra lik

En sak är säker. Ingen kund är den andra lik. Alla uppskattar olika saker när det kommer till sparande och investeringar.

Vissa vill ha rådgivning inom skatt och juridik, men sköta sina investeringar självständigt. De betalar för enstaka rådgivningstillfällen, med bra rabatt.

Andra värdesätter ett mer kontinuerligt stöd när det kommer till aktier och fondval. Där kan vi redan idag erbjuda en av marknadens främsta sparrobotar – och vi har bara börjat utvecklingen av nya smarta digitala tjänster.

En del kunder vill ha en omfattande analystjänst med dagliga aktietips och ett arkiv med tusentals bolagsanalyser att välja mellan. Som Private Banking-kund hos oss får du prova Börsplus gratis i sex månader.

För många är Private Banking ett sätt att få och ge inspiration. De uppskattar våra återkommande event där kunder får chansen att träffa varandra, fondbolag, emittenter och många andra samarbetspartners.

Men de flesta av våra kunder har helt enkelt valt oss för att de vet sitt värde. De vill vara del av en transparent modern lösning och vägrar betala tusentals kronor till banken för möten som de inte behöver.

Vad är viktigt för dig?

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om Nordnets moderna Private Banking-erbjudande

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer