Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets kunder får 3,3 miljoner kronor att dela på

Idag får våra kapitalförsäkringskunder drygt 3,3 miljoner kronor extra att dela på. Pengarna är en utbetalning från vårt prisbelönta aktielåneprogram, som du omfattas av när du sparar i kapitalförsäkring hos oss.

Aktielåneprogrammet innebär att du har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ränta. Räntan delas lika mellan dig som kund och Nordnet. Den senaste utbetalningen, som sker dag, uppgår till drygt 3,3 miljoner kronor.

Är du osäker på om du är med eller hur mycket pengar du får? Alla med kapitalförsäkring hos Nordnet omfattas av aktielåneprogrammet, så enkelt är det. Logga in på nordnet.se och klicka in dig på din kapitalförsäkring. Där ser du nu hur mycket du får från den senaste utbetalningen. Du som har laddat ner vår app, får också en pushnotis per utbetalning där.

De aktier som gett störst utbetalning under årets första kvartal är:

Utsedd till Årets Sparinnovation

Aktielåneprogrammet lanserades under hösten 2018 och blev en omedelbar succé. Så sent som i december tilldelades det Årets Sparinnovation av tidningen Privata Affärer.

Du kan läsa mer om aktielåneprogrammet här och utmärkelsen här.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-04-17 22:48

Varför tar ni halva intäkten oavsett lånebelopp, utöver adminstrationsavgiften? Vore rimligare om även Nordnet tog en fast styckekostad per aktielån.
Denna affärsmodell torde vara synnerligen lönsam för Er.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-18 11:37

Hej Hans, och tack för din fråga.

Man kan naturligtvis tänka sig olika typer av upplägg, men vi tycker att den modell vi har valt är rättvis – kunderna har aktierna, Nordnet gör jobbet, och vi delar på intäkterna efter avdrag för ersättning till agenten. Modellen är lönsam för oss om den är lönsam för våra kunder.

/Martin

Anonym
Anonym
2019-04-21 00:00

Hej, får man fortfarande utdelning från sin aktie som man lånat ut eller hur fungerar det?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-22 14:38

Jo utdelningen ska man få också tror ja till 99%

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-22 15:42

Du får hela utdelningen, precis som vanligt! 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-23 09:40

Yes, du får din utdelning precis som vanligt. Du kan köpa och sälja dina aktier precis som vanligt. 🙂

Anonym
Anonym
2019-04-23 15:36

När kommer dessa pengar registreras? har aktier i en KF på Nordnet men inte sett nånting på kontot.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-04-25 11:04

Hej och tack för din fråga! Det är inte alla aktier som lånas ut. Du kommer att få pengar i relation till den efterfrågan det finns, hur mycket som lånas ut och hur länge. Utbetalningen för Q1 2019 gjordes förra veckan. Här kan du läsa mer om aktielåneprogrammet: https://www.nordnet.se/kampanjer/aktielaneprogram.html Hälsningar Martin

Anonym
Anonym
2019-04-29 08:41

Utfallet beror på om de aktier man har är attraktiva i sammanhanget. Själv fick jag 0,004%. Inte mycket att hurra för.