Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet sponsrar visir till personal på äldreboenden och i hemtjänsten

Genom min syster som arbetar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i Stockholm har jag kommit i kontakt med Tomas, som driver ett mindre företag inom vårdsektorn. Hans företag arbetar med utbildning inom hjärt- och lungräddning samt bemannar sjukvården med personal till ambulanser. Han arbetar själv som ambulanssjuksköterska, och kommer i sitt arbete ofta i kontakt med gamla människor som antingen bor på äldreboenden eller har hemtjänst. I en tid som denna när spridningen av coronaviruset fortfarande är relativt stor och drabbar vår äldre befolkning extra hårt, har han slagits av de utmaningar som finns beträffande rätt utrustning till de personer som vårdar våra äldre. I vissa fall saknas skyddsutrustning helt, och i andra fall har personalen tillverkat egna skydd.

Vi har därför kartlagt behovet av skyddsutrustning på ett antal äldreboenden och mindre företag inom hemtjänsten. Med ledning av verksamheternas uppskattning har vi köpt in skyddsvisir i plast som nu kommer att distribueras till personalen, och förhoppningsvis öka säkerheten i det vardagliga mötet mellan brukare och vårdgivare.

Det vi gör nu är en punktinsats som kommer att täcka behovet i en viss sektor i en liten del av Sverige. Är vi många företag som försöker hjälpa till och underlätta och minska riskerna för våra mest utsatta medmänniskor kommer vi kunna skapa en positiv förändring på riktigt för många fler. Det är min förhoppning att andra företag kan inspireras av att göra något liknande.

Bästa hälsningar / Tom Dinkelspiel

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer