400 barn kodar i Blå hallen

Nordnet deltar som volontärer på Stadshushacket när hundratals barn från Stockholms stads skolor i klass fem får chansen att testa på digitalt skapande.

Barnen kommer att få koda sin egen hjälteberättelse i programmeringsspråket Scratch.

  • Vi på Nordnet är så stolta att vara stödföretag till Kodcentrum som tillsammans med Stockholms stad har tagit initiativ till eventet. Vi kommer ha volontärer på plats för att hjälpa barnen i deras skapande, säger Jenny Garneij, Human Capital Officer på Nordnet.

Nordnet har vid flertal tillfällen anordnat kidhackatons i lokalerna i Bromma och nu deltar vi i ett superhackaton som äger rum i Blåhallen i Stadshuset i Stockholm den 28 mars.

  • Vi vet att behovet av utvecklare är stort i hela samhället och i alla branscher. Idag finns för få utvecklare på arbetsmarknaden och därför tycker vi att det är viktigt att bidra till tillväxten av framtida utvecklare.

Genom dessa kidhack väcker vi nyfikenheten och intresset bland barn, vilket i sin tur kan hjälpa till att påverka beslutsfattare att ta in programmering på skolschemat. Nordnet som företag är med och påverkar framtiden i en positiv riktning.

  • Vi gläder oss åt att programmering nu äntligen är på väg in i läroplanen men det finns mycket som behövs i form av att utbilda lärare och få resurser till skolorna.

Nordnet brinner starkt för att stödja fler initiativ inom digital lärande. Förutom Kodcentrum stödjer vi Tjejer kodar, som anordnar särskilda event för kvinnor som vill lära sig att programmera, samt Hello World! och den lägerverksamhet för barn och ungdomar som de anordnar.

Genom vårt engagemang inom hållbarhet som vi kallar för Citizenship vill vi uppmuntra initiativ från våra medarbetare inom fokusområdena digital utveckling, jämställdhet & mångfald samt hållbara investeringar & lån. Alla Nordnets medarbetare kan föreslå idéer och får möjlighet att bidra med sin tid och sitt engagemang inom ramen för våra fokusområden. För oss är det Citizenship på riktigt!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer