Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet bidrar till ökad digital kunskap hos barn och ungdomar

En central punkt i vårt hållbarhetsarbete på Nordnet är Nordnet Citizenship där alla medarbetare ges möjlighet att utveckla sina idéer kring hållbarhet och även delta i de projekt Nordnet stödjer.

Inom ramen för Nordnet Citizenship är vi mycket glada över att påbörja ett samarbete med Hello World! som arbetar för att få barn och ungdomar intresserade av digitalt skapande. Det kan vara alltifrån att bygga egna appar, utveckla spel eller göra skisser till en 3D-skrivare. I somras arrangerade Hello World! sina första läger där ca 300 barn i åldrarna 12-16 år fick möjlighet att lära sig digitalt skapande och programmering.  De flesta ledarna rekryterades från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och flera av dem går på lärarutbildningen där. Varje läger består av hälften tjejer och avgiften för lägret är differentierad baserad på föräldrarnas inkomst. Målet för Hello World! är att tända10 000 digitala stjärnor till 2020, där en digital stjärna motsvarar 1 lägervecka eller 20-25 utbildningstimmar.

Nordnets bidrag till Hello World! är att vi under ett år kommer ge minst fem barn möjlighet att åka på läger. Vi får alltså möjlighet att tända fem digitala stjärnor! Våra medarbetare kommer att bidra in i Hello Worlds verksamhet och vi kommer att vara aktiva inom Hello Worlds mentorplattform som tar vid efter att själva lägret ägt rum. Där kan våra medarbetare hjälpa till med coachning och dela med sig av sin kunskap kring programmering.

Vårt engagemang inom Hello World! är ett jättefint komplement till vårt samarbete med Kodcentrum och Tjejer Kodar.  Vi tycker att dessa initiativ är fundamentalt viktiga eftersom Sverige och Norden är ett av världens digitala centrum och att många arbetsmöjligheter kommer finnas inom det området i framtiden. Programmering finns ännu inte på schemat i grundskolan och vi ser på nära håll ett stort behov av den kompetensen på arbetsmarknaden. Att vi då kan stötta från vårt håll både ekonomiskt och med medarbetarnas tid och engagemang känns bra för att bygga framtiden!

Jenny Garneij, Chief Human Capital Officer på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer