Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet avser att börsnoteras på Nasdaq Stockholm

Förra veckan publicerade vi ett pressmeddelande där vi tillkännagav vår intention att noteras på Nasdaq Stockholm. Sedan vi grundades 1996 har det övergripande målet varit att demokratisera sparande och investeringar genom att ge privatsparare tillgång till samma information och verktyg som används av professionella investerare och idag erbjuder vi sparande och investeringar i åtskilliga finansiella produkter till ett lågt pris och även utvalda låneprodukter på vår digitala plattform

Vi har varit börsnoterade tidigare (2000-2017) men har de senaste åren ägts av Öhmangruppen och Nordic Capital. Under dessa år har vi lanserat flertalet produkter, exempelvis direktinsättningar via Swish, en ny app, aktielåneprogram och digitala rådgivningstjänster. Vi har också utvecklat vår hemsida löpande under denna tid. Under 2019 förvärvade vi den norska banken Netfonds och skapade Norges ledande bank inom sparande och investeringar. I mars 2020 nådde vi milstolpen en miljon kunder, vilket innebär att vi fördubblat vår kundbas sedan 2016.

En eventuell börsnotering ger möjlighet att ytterligare stärka vår profil och vårt varumärke samtidigt som det ger kunder och medarbetare möjligheten att bli aktieägare i Nordnet. För att delta i den planerade börsnoteringen måste man vara eller bli kund i Nordnet. Fullständiga villkor för den planerade noteringen kommer att inkluderas i det prospekt som kommer att upprättas av Nordnet i samband med noteringen. Prospektet förväntas publiceras söndagen den 15 november 2020.

Läs mer om den planerade noteringen här.

Följ utvecklingen av Nordnets aktie

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade beloppet. Innan du anmäler dig för teckning bör du ta del av prospektet på nordnet.se. Vid överteckning kan din tilldelning helt eller delvis utebli.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-11-11 23:27

I love that