Hoppa till huvudinnehållet

Nordiska aktier i fokus

Läs vad Affärsvärlden tycker om Tokmanni, Uponor, Fortnox, Tamturbo, Ponsse, Europris, Carasent, Saab, Nanoform, Fleming Properties, Mekonomen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Tokmanni

Lågpriskedjor tar andelar i lågkonjunktur. Stora aktörer väntas också klara sig bättre genom pandemin. Båda faktorer gynnar Tokmanni.

Uponor

Finländska Uponor har ett starkt varumärke i växande marknader för vatten- och energibesparing. Aktien är inte dyr men byggvarurelaterat kräver sin rabatt.

Fortnox

Inget tycks stoppa den småländska tillväxtmaskinens framfart på börsen. Hur skall man se på oron kring ökade konkurser och hur dyr är egentligen aktien?

Tamturbo

Ett finskt bolag som utvecklat en helt oljefri turbokompressor som de menar kan slå till och med Atlas Copco på fingrarna. Om det stämmer kan turboartad tillväxt ligga i korten för bolaget som nu ska börsnoteras. Sista teckningsdag: 200528

Ponsse

Den finska skogsmaskinstillverkaren har visat på fina vinster och stark tillväxt senaste åren. Nu ställer Covid-19 till problem. Men för den lite mer långsiktige kan Ponsse vara ett alternativ.

Europris

Norges största lågpriskedja Europris har uppvärderats snabbt sedan vi upprepade vårt köpråd. Vi ser nu bättre avkastningsmöjligheter i en annan nordisk lågpriskedja.

Carasent

Carasent äger det svenska mjukvarubolaget Evimeria. Bolaget växer fort, har stor andel återkommande intäkter och höga marginaler. Värderingen är inte låg men fortsätter utvecklingen finns bra uppsida kvar.

Saab

Tillbakadragen prognos till följd av viruskrisen i kombination med ESG-flöden har satt press på försvarsjätten Saab. Å andra sidan är aktien långt ifrån dyr och potentialen lockande.

Nanoform

Finska Nanoform har en teknologi för att förminska och därmed förbättra läkemedelssubstanser väsentligt. Man tar in över 700 Mkr för att bygga upp en produktionsapparat. En ambitiös satsning som redan åsätts miljardvärdering. Sista teckningsdag: 200601

Fleming Properties

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger två kontorsfastigheter i centrala Helsingfors. För den som vill ha kassaflöden från sin aktieportfölj lockar Fleming Properties med direktavkastning på knappa 7 procent.

Mekonomen

Bildelsgrossisten går in i krisen med klena finanser och aktien har varit en stor förlorare i år. Budskapet från dagens rapportpresentation var dock positiva och om balansräkningen håller och lönsamheten återhämtar sig något är uppsidan stor.

Buy&Hold-portföljen

Ovanligt många inköp i våra grannländer denna omgång. Ser man till Buy&Hold-portföljens historik så är det en bra sak.

Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt

Den 9 juni med start kl 12:55 är du som läsare av Affärsvärlden inbjuden att följa Temadagen Förvärvstillväxt där sex förvärvsintensiva bolag presenterar. Bolagen är Alcadon, Aspire Global, BHG Group, Green Landscaping, Fastator och Nederman. Affärsvärldens Peter Benson är moderator. Temadagen är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Finwire.tv och Nordnet Bank.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Analystjänsten Börsplus är nu integrerad och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden. Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer