Hoppa till huvudinnehållet

Mjukvarufokus, vinstvarning och en ny IPO

Läs vad Börsplus tycker om Atea, Nepa, Kindred, MedCap, Storytel, Consilium, Fortnox, Veg of Lund, SOBI och Fagerhult. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

Atea

Det norska bolaget liknar svenska Dustin och aktien kan vara ett alternativ för den som gillar utdelning extra mycket.

Nepa

Kundundersökningsföretagets aktie har rasat det senaste året. Omstruktureringsprogram har införts. I samband med bokslutet för 2019 kommer bolaget presentera en ny strategi som skall göra Nepa lönsamt.

Kindred

Vinstvarningen sätter fingret på att den framtida lönsamheten inom nätspel är ett väldigt osäkert kort.

MedCap

MedCap har ett starkt år bakom sig såväl operativt som aktiekursmässigt. Tredje kvartalet var dock svalare. Hur ser utsikterna ut framöver?

Storytel

I tisdags anordnade ljudboksbolaget Storytel en kapitalmarknadsdag och presenterade nya finansiella mål. Kan bolagets tillväxtsaga fortsätta och är aktien fortfarande köpvärd?

Consilium

Consilium handlas till en rabatt mot den nettokassa bolaget får efter sin kanonaffär med Nordic Capital. Men frågan är om den stora kassan någon gång kommer att falla i händerna på aktieägarna.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox är förmodligen ett av börsens absolut bästa tillväxtbolag. Kan tillväxten hålla i och hur ska man se på aktien framöver?

Veg of Lund

Veg of Lund är ett utvecklingsbolag inom växtbaserade livsmedel som gör sig redo att bli 2020 års första svenska nyintroduktion. Området är superhett men framgången för den potatismjölk bolaget ska lansera är knappast given. Sista teckningsdag: 200127

SOBI

Läkemedelsbolaget SOBI steg cirka 10 procent efter en omvänd vinstvarning där såväl omsättning som resultat för 2019 justeras upp. Är aktien fortfarande köpvärd?

Fagerhult

Aktien har inte alls hängt med i börsuppgången och det är helt i sin ordning givet att verksamheten gått på lågvarv. Men pilar pekar numera uppåt snarare än nedåt vilket kan bädda för en revansch.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer