Hoppa till huvudinnehållet

Mjukvara, hälsovård och preferensaktier

Läs vad Börsplus tycker om IAR Systems, Bioextrax, Elekta, Rhovac, Munters, Preferensaktier, Ework, Börsplus portfölj och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

IAR Systems

Mjukvarubolaget IAR Systems har historiskt sett värderats högt. Men i takt med lägre tillväxt och coronaoro har värderingen kommit ned en bra bit. Uppsidan lockar.

Bioextrax

Lundabolaget siktar på en börsnotering mitt under brinnande coronakris. Förhoppningen är att man hittat en kostnadseffektiv teknologi för produktion av miljövänlig plast.

Elekta

Coronakrisen har satt press på många medicinteknikbolag inklusive strålterapibolaget Elekta. På kort sikt är osäkerheten stor men bolagets satsning på MR-Linacen Unity är spännande.

Rhovac

Bolaget står i begrepp att starta den studie av sitt cancervaccin RV001 som förhoppningsvis ska leda till en exit i miljardklassen. Oddsen är 50/50 för framgång och rubbas inte av coronakrisen, tror bolaget självt. Som lottsedel framstår inte aktien som så värst dyr.

Munters

Lufthanteringsföretaget har genomfört stora besparingsprogram och nu också lämnat de europeiska datahallarna som länge dragits med förlust. Kan det vara dags för en turn-around?

Preferensaktier

Som grupp har börsens preferensaktier under coronakrisen inte levererat den stabilitet som många nog hade hoppats på. D-aktierna har gått ännu sämre. Kanske innebär det goda möjligheter framöver? Det är dags att återigen kika närmre på börsens utdelningsaktier.

Ework

IT-konsulter verkar vara en riskgrupp för corona. Det gäller särskilt Eworks plattform för konsultmäkleri. Den som orkar se igenom en djup cyklisk nedgång ser något bra.

Börsplus portfölj

Portföljen köper en post i det finska bolaget Musti Group. Detta är Nordens ledande butikskedja inom produkter för husdjur.

Buy&Hold-portföljen

Sex nya aktier tar plats i portföljen. Det är såväl högvärderade mjukvarubolag som kommit ned något i pris som cykliska bolag med ytterst låg värdering och mer stabila pjäser.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer