Hoppa till huvudinnehållet

Min syn på våra produkter idag och framåt

Hej!

Mitt namn är Rasmus Järborg och jag är ny produktchef på Nordnet. Jag kommer närmast från SEB där jag ansvarade för bankens digitalisering inklusive SEBs digitala kanaler, web och app. Privat är jag en sådan där kund som vill testa allt det senaste, min telefon är full av nya appar som jag vill testa antingen för mig själv eller för att hänga med professionellt. Jag kallades ibland lite nedlåtande för ”Mr App” av mina kollegor eftersom jag vid en resa till Silicon Valley fick slut på min mobila surf redan när vi skulle byta plan i Köpenhamn…

Våra produkter idag och framåt

På Nordnet är det full fart och jag har turen att ha många nya passionerade kollegor på både produkt och tech som jobbar med nya produkter och tjänster som vi vill erbjuda er via våra kanaler.

Min syn på produktutveckling är att jobba kundnära, lyssna på feedback och försöka få upp release-takten så man kan släppa nya versioner med så hög frekvens som möjligt. De team som släpper ofta ska firas för det är också då vi kan få live feedback från våra kunder. Som ni säkert vet har Nordnet just nu två miljöer ute på webben. Dessa kan vara bra att känna till så att ni i framtida blogginlägg förstår vad jag menar när jag refererar till de olika miljöerna:

1) vår gamla web som vi kallar ”Now” där man än så länge kan göra det allra mesta och där vardagsfunktionaliteten finns; och

2) vår nya web som vi kallar ”Next” vilken släpptes som beta förra sommaren där vi testar nya funktioner och tjänster, men där man ännu inte kan göra allt som kund.

Alla mina kollegor och jag är helt enade om att vi ska försöka bygga färdigt Next så fort som möjligt så ni, våra kunder, slipper slussas fram och tillbaks mellan två miljöer. Vi vet och förstår att det inte är idealt. Jag är själv Nordnet-kund och vill förstås kunna stanna kvar i Next för mina investeringar!

Uppdateringar inom vår produktutveckling

Jag hoppas med denna blogg kunna ge er regelbundna updates på vad vi jobbar på och vad vi släpper för nya funktionaliteter. Till exempel släppte vi förra veckan möjligheten att göra uttag från egna konton och idag släppte vi nya portföljrapporten. Samtidigt vill jag be om förståelse för att det kommer komma nya releaser i lite ojämn takt. Vi jobbar på i tre parallella team så fort det går!

En produkt som vi är väldigt stolta över är den nya appen som finns ute för både Android och iOS sen i somras. Där har vi börjat komma upp i den takt som jag gillar, med releaser – stora som små – var andra eller tredje vecka. Om ni inte sett det så finns det en Feedback-funktion under Profil i appen. Där har vi redan fått över 2 000 förslag och önskemål från er och det älskar vi! Vi kan inte svara på allt men vi läser allt ni skriver. Det ni efterfrågar mest är transaktionshistorik, strömmande data, avancerad orderläggning och engelska som app språk. Vi jobbar på alla dessa funktioner och så sent som idag släppte vi en ny version av appen (v7.5.0) med transaktionshistorik och notor. Ni har väl slagit på notifieringar för att få snabb information om avslut, utdelningar och när pengar kommer in på kontot? Prova gärna det annars. Gillar ni appen får ni gärna gå in på Google Play eller App Store och rate:a appen.

Tack för att ni finns kära kunder, för att ni använder våra tjänster och digitala plattformar varje dag och för att ni väljer att spara och handla med oss. Tack också för att ni läste – jag ska försöka hålla det kortare i framtiden!

Till nästa gång vill jag tipsa om att kika in senaste uppdateringen i appen med transaktionshistorik och notor. Prova gärna också nya uttagssidan och portföljrapporten och framför allt – glöm inte att kommentera nedan vad du vill se mer av i kommande bloggar.

/Rasmus Järborg, produktchef Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-11-19 12:06

Hej Rasmus, Och välkommen till Nordnet! Spännande att höra lite om dig även om en icke-tech-nörd som jag själv kan bli lite småskrämd av din förkärlek till nyheter… Jag är väl kanske mer av en “grumpy old man” med mina 57 år men jag har alltid haft svårt för förändring för förändrings skull. Mitt motto är snarare “If it ain’t broken, don’t fix it”. Nordnets hemsida (dvs “Now”) har jag varit oerhört nöjd med sedan jag började handla där 2008. Den är tydlig och översiktlig och betydligt bättre än Avanzas som jag ser det. När jag har varit inne och… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-11-19 12:11

Tack Björn för insiktsfullt och passionerat svar. Jag håller absolut med dig om radstorlek och -avstånd och att vi måste fixa så det blir mindre scrollande, både i kontoöversikten, aktiekurslistor men även nyheter. Vi ser faktiskt över det just nu. Samma sak med menyerna där vi precis tog fram ett snabbt och översiktligt menysystem som bygger på NOW men gör det enklare att hitta. Vi börjar utveckla det nu snart! Jag hoppas kunna återkomma med mer om det inom kort.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-11-19 12:37

Tack för svar – och positiva nyheter. Då håller jag tummarna… 🙂