Hoppa till huvudinnehållet

Min fördelning inom tradingen

Hej igen! Det känns skönt att vara tillbaka framför skärmarna efter några veckors semester. Även om marknaden, där speciellt småbolagshandeln, varit helt galen samt att jag missade den största delen av rapportperioden så var det en välbehövlig paus. Hoppas ni haft en bra sommar och laddat batterierna inför hösten.

Jag fick ett förslag på ämne till ett blogginlägg av en följare på Twitter och det handlar om hur fördelningen av min intjäning ser ut. Även om jag inte har någon tydlig statistik har jag nu gått tillbaka i historiken och på ett ungefär summerat ihop hur fördelningen för intjäningen i dagsläget ser ut. Under de snart fyra år som jag har handlat på heltid har detta såklart förändrats en hel del och jag tänkte lufta mina tankar om hur jag jobbar framåt med mina olika strategier.

Aktiehandel/dagshandel består av ungefär 75% av min intjäning. Delen har helt klart minskat genom åren då jag i början av min trading endast hade kapital till att allokera till dagshandeln. Men det är fortfarande min hemmaplan och det är också den delen som jag gillar mest. Här ligger i all min fokus under dagtid. Ingår gör också den utländska, mesta dels nordiska, aktiehandeln.

Index/Optioner/CFDs/Hävstångsprodukter består till ca 5% av inkomsterna. Jag använder index mer som ett sentiment hur marknaden är men handlar väldigt sällan index. Det händer att jag gör det ibland och det är när det är ordentligt stökigt på marknaden. Vissa positioner kan vara mer långsiktiga än andra och ibland kan det vara positioner som en hedge.

Spreadar, inlösen, investmentbolagscase (som Bure tex) och arbitrage har vuxit till sig, speciellt under det senaste året, och står idag för 20% av min intjäning. Dessa affärer sker på en vanlig aktiefond-depå då jag oftast behöver en blankningsposition i ett ben och jag använder mig helst av vanliga aktielån samt depå för att få möjlighet till bra belåning. Jag som i grunden är en relativt riskavert person anser att dessa affärer håller låg risknivå och därför är belåning något användbart. Det här är också den typer av affärer som jag försöker växa i, både rent storleksmässigt men också kunskapsmässigt. Det passar mig som person och som jag nämnde tidigare passar det mig riskmässigt.

Den långsiktiga portföljen, ni vet där alla dåliga positioner hamnar. Skämt åsido, den långsiktiga ser jag inte som en del av min intjäning då framför allt håller på att fylla den och det är sällan jag stänger några positioner på det här kontot vilket är huvudfokus på de övriga depåerna. Det här kontot tenderar mer att bli en utgift…. 🙂

Hur ser er fördelning ut?

Kör hårt!

Ekka

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer