Hoppa till huvudinnehållet

Mellanmjölksbörs fram till jul

Detta inlägg är marknadsföring.

Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och jag räknar med att det kommer fortsätta vara halvljummet fram till jul då startskottet ofta går för en av årets starkaste uppgångsfaser.

Det positiva är att den kortsiktiga volatiliteten fallit rejält senaste två veckorna, marknaden verkar känna ett visst lugn – sannolikt mot bakgrunden att flera vaccin nu är nära att bli godkända, samt att räntenivåerna ser ut att vara fortsatt mycket låga under överskådlig tid. Till det kan vi nog också räkna med olika stimulanser en bit in på det nya året.

Rent tekniskt har vi en statistiskt god period framför oss efter jul, men innan dess har det historiskt varit typiskt “mellanmjölksbörs” med små kursrörelser och ofta dålig omsättning. Den genomsnittliga kursändringen för OMXS30 senaste 18 åren har varit blott +0,2% kommande vecka och även kommande två veckor. Andelen stigande år under perioderna har varit 55%, så väldigt “oklar” utveckling. En månad framåt i tid däremot har kursen noterats högre än “idag” för inte mindre än 77% av de 18 åren.


Jag påminner om Portföljtävlingen!
Måndag 7:e dec kl 18:15 kör vi ett öppet webinar och går igenom reglerna för Portföljtävlingen.

Alla som har lust är välkomna att delta – det kostar inget! Sätt ihop en robotportfölj med gratisverktyget Portfolio Mixer och skicka in till oss innan årsskiftet.

Den portfölj som ger högst riskjusterad avkastning (Gain/Pain) under de första fyra månaderna 2021 vinner. Förutom äran får vinnaren ett gratiskvartal med NAS Access All Inclusive!
Anmäl dig till webinaret >

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer