Medicinteknik- och rapportfokus

Läs vad Börsplus tycker om CellaVision, Sandvik, Bactiguard, Footway, Castellum, QuiaPEG, Medistim, Midsona, Ericsson samt HalmslättenFör att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

CellaVision

Cellavision har varit en av börsens vinnare de senaste åren med en fantastisk kursutveckling. Tillväxtmöjligheterna är fortsatt stora och bolaget lanserar nu nya produkter som breddar kundbasen rejält. Samtidigt ger dagens värdering inget som helst utrymme för bakslag.

Sandvik

2018 blev ett rekordår för Sandvik vars ledning inte ser spår av den dramatiska avmattning som börsen räds i år. Men frågan är hur mycket bättre det kan bli.

Bactiguard

Medicinteknikbolaget Bactiguard har förutsättningar att leverera lönsam tillväxt framöver. Men när bolaget redan värderas till 7–8 gånger intäkterna utan att visa varken stabila vinster eller höga tillväxttal är frågan om inte börsen tagit ut segern i förskott.

Footway

Footway har sedan 2015 haft en preferensaktie noterad. Men sedan en knapp månad tillbaka går även stamaktien att köpa på börsen. Vi kikar på bägge – och hittar flera saker som borde få både stam- och preferensaktieägare att dra öronen åt sig.

Castellum

För investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden är Castellum ett bra alternativ. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa.

QuiaPEG

Spotlight-noterade QuiaPEG ska göra licensaffärer med sin drug delivery plattform och utveckla egna läkemedelsprojekt. Det skapar möjligheter och uppsida. Kassan behöver dock fyllas på.

Medistim

Det norska bolaget värderas med klar rabatt mot de högvärderade svenska medicinteknikbolagen. Delvis rättvist, då 2018 blir ett mellanår. Men nog är den långsiktiga potentialen lockande.

Midsona

Midsona har genom de senaste årens förvärv blivit ett ledande bolag inom ekologiska livsmedel i Norden. Och aktien har blivit en kursvinnare. Nu är ambitionen att erövra den europeiska marknaden. Kan kursresan fortsätta?

Ericsson

Telekombolaget Ericsson var fjolårets stora kursvinnare bland storbolagen. Kan det hålla i sig i år? Börsplus tar en titt på värderingen efter bokslutet för 2018.

Halmslätten

I förra veckan noterades det nya enfastighetsbolaget Halmslätten som äger två logistikfastigheter uthyrda till restauranggrossisten Martin & Servera. Vi är inte särskilt lockade av aktien. Däremot ger noteringen en indikation om att det kan finnas dolda övervärden i ett antal andra enfastighetsbolag.

Vill du läsa analyserna och mycker mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande. 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer