Hoppa till huvudinnehållet

Marknaden slutar aldrig att förvåna, tradingcase i Bure

Den starka starten på börsåret 2019 har nog inte undgått någon. SIX Return Index har gått upp nästan 22% på knappt fyra månader. Otroligt! Riskviljan är på topp där ute.

Ett typ av tradingcase som jag tänkte vi skulle titta närmare på är substansrabatter/premier i investmentbolag och denna gång i Bure. När vi gick in i året handlades bolaget till runt 20% substansrabatt. Vilket historiskt varit en hög rabatt men inte helt ovanlig heller. Vad som däremot är anmärkningsvärt är att aktien gått upp 60%(!) sedan årsskiftet vilket gör att man i dagsläget betalar 8,5% i premie och det ger oss ett bra tradingcase.

Med hjälp av IBindex kan vi se tydligt hur stor del av varje bolag utgör investmentbolaget och det behövs när vi nu ska ta och köpa innehaven emot en kort position i aktien. Är man lite semi-aktiv i sitt sparande och man gillar Bure på lång sikt kan det vara läge att ta hem vinst i aktien och istället köpa underliggande, billigare. Portföljen är till stor del noterad och det är inte svårt att kopiera den.

För er som inte vill handla med vanligt aktielån har ger Nordnet möjligheten att blanka Bure med hjälp av minifutures. Se till så att ni räknar rätt i underliggande värde för att få rätt i positionen. Nedan ser vi också grafiskt att premien har dragit iväg senaste veckorna, vilket kan delvis förklaras av att innehavet Vitrolife släppte rapport och föll -10% men Bure-aktien fortsatt gått starkt.

På sikt kommer aktien återgå till substansrabatt även om det inte såklart finns någon garanti för det men enligt historiken är aktien oerhört dyr vilket ger oss ett bra tradingcase.

Är man ny inom den enligt mig relativt simpla hävstångsdjungeln finns det några bra klipp att gå igenom här tillsammans med mig och Alex!

Tack IBindex för en fantastisk sida och ett bra verktyg!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm