Hoppa till huvudinnehållet

”Man slipper vara duktig ränteförhandlare”

Nordnets Sverigechef, Eva Trouin, upphör aldrig vara nyfiken på kunderna – deras önskemål, behov och responser. Här tar hon ett snack med Carl Kindal, i Nordnets Private Banking-team, som ständigt har ett öra mot rälsen.

Carl, det är snart ett år sedan vi på Nordnet lanserade Sveriges billigaste bolån för Private Banking. Hur har responsen varit?

Den har varit enormt positiv. Våra befintliga kunder har länge efterfrågat ett bolån, vilket gjorde det extra kul för oss att lansera produkten för ett år sedan. Många vill samla sina bankaffärer hos en aktör, vilket nu är möjligt. Dessutom har lånet väckt intresse hos personer som tidigare inte har haft någon relation till Nordnet. Det är såklart något vi är extra glada för.

Räntan är ju superlåg. Vilka andra fördelar uttrycker våra kunder?

Bortsett från den låga räntan, från 0,79 procent*, lockar transparensen och tydligenheten i bolånets struktur. Man slipper oroa sig för att banken smyghöjer räntan eller att man inte har varit tillräckligt duktig vid senaste förhandlingen med sin bankkontakt.

Hur bra är räntan jämfört med andra?

Den är såklart väldigt bra, det ser vi inte minst på intresset för lånet. Med hjälp av jämförelsesidor på nätet kan vi se vilka snitträntor våra konkurrenter har för tillfället. Slår man ihop deras snitträntor och sedan räknar fram ett gemensamt genomsnitt landar vi på 1,54 procent för januari månad. Hos oss låg snittet på 0,86 procent under motsvarande period.

Några tiondels procent hit eller dit. Vad får det för effekt i praktiken?

Räknar vi på ett lån om 5 000 000 kronor med en ränta på 1,54 procent blir räntekostnaden för ett år 77 000 kronor. Samma räntekostnad hos Nordnet är 43 000 kronor. Det är ganska stor skillnad.

Vad är din uppfattning – används pengarna som ett traditionellt bolån?

Vanligast är att man flyttar över ett befintligt lån eller vill ha hjälp att finansiera ett tillträde. Samtidigt ser vi att allt fler väljer att låna hos oss för att investera på börsen. Det kan till exempel röra sig om investeringar i en portfölj av utdelande bolag på Stockholmsbörsen. Med potentiell kursutveckling på aktierna, en direktavkastning på 2-5 procent och en räntekostnad på 0,79 procent är det många som ser en uppsida.

Kul att få en inblick i hur våra Private Banking-kunder tänker och agerar. Tack för pratstunden!

Tack själv, Eva!

 

Ta del av fullständig produktinformation, allmänna villkor och representativa exempel på den här sidan.

Nordnet Private Banking

Bolån för Private Banking

Jämförelse Compricer

 

*Avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (2016-04-18). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 50% och minst 5 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 1,79%. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-03-16 10:07

XXXXX

Anonym
Anonym
2017-03-20 19:18

Bra med kokuranse mot bankerna

Anonym
Anonym
2017-03-20 19:28

Dåligt för dom som har ett kapital under 2.5 miljoner hos Nordnet gynnar kapitalisterna