Hoppa till huvudinnehållet

Målkurs 1800 nästan nådd för OMXS30

Detta inlägg är marknadsföring.

I inlägget på Nordnetbloggen den 19:e oktober skrev jag om chanserna för OMXS30 att nå 1800 inom snar framtid. Nu är vi nästan där, efter ännu en stark vecka med högre noteringar.

Volatilitetsindexet V.A.P (Volatility Average Points) har signalerat styrka sedan 25:e oktober baserat på enbart just volatiliteten. Säsongsmönstret har varit positivt sedan ännu tidigare, men det finns fortfarande potential för ytterligare uppgång även om den genomsnittliga årsutvecklingen ser något svagare ut framöver.
Kommande månad har historiskt avkastat ca 0,8% för OMXS30 medan kommande kvartal bjuder på i genomsnitt +3,4%.
Längst ned i diagrammet ser vi V.A.P-indikatorn och kan notera att poängen just nu ligger runt 75-80 för OMXS30, dvs klart positivt och attraktivt hur “ägandesynpunkt”.


Sammanfattning av börsåret 2019
Med fokus på automatisk handel ser två av exempeldepåerna ut så här för 2019:

MTX Pluto daytrading-portfölj (överst) startades i maj och råkade nästan direkt ut för en drawdown som dock återhämtades ganska snabbt. Pluto består av 10 delstrategier varav 5 kan köpa DAX-index och 5 kan blanka. Inga positioner innehas över natten då Pluto är en ren daytrading-robot. Det gör dels att avkastningen normalt inte kan tävla med ett skenande index, men å andra sidan vinner man fördelen att korrelationen med börsen blir betydligt mindre.
Läs mer om MTX Pluto >

Portfolio Free (nederst) som enbart består av gratisstrategier som ingår i Autotrader Bas har varit relativt volatil, speciellt i början av året. Det berodde på att övervägande delen av strategierna har hög beta-exponering. I maj kompletterades portföljen med Smart Beta som även handlar tillgångar som valutor och råvaror. Dessa korrelerar i mindre grad med den generella börsutvecklingen vilket hjälper till att minska portföljens volatilitet som helhet. Vi fortsätter vikta ned beta-exponeringen över tid och ökar vikten för övriga tillgångar med syfte att sikt mot en mer neutral portfölj. Minskad korrelation med börsen kan ge ökad riskjusterad avkastning.
Läs mer om Portfolio Free >

Vi från Autostock önskar alla våra läsare och kunder en riktigt God Jul och Gott nytt år!

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer