Makroläget – börsmåndag

På tisdag så publiceras senaste månadens inflationssiffror. Här är det snarare en förhoppning om sämre siffror som kommer gynna börsen. För lägre inflation innebär att riksbanken behöver stimulera marknaden mer och det ger bränsle till börsen. Det är lite bakochfram börs som vi dras med, det är för att många av pilarna pekar nedåt just nu.

Svenska BNP föll med -0,1% under andra kvartalet 2019, samtidigt så går inköpschefsindexet (PMI) ner mot 50 nivån vilket antyder avmattning bland inköpare inom industrisektorn. Mer om just detta i veckans Börsmåndag.

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer