Investera i Lyx – Med Peder Lamm

Lyx lockar, i detta klipp pratar jag med Peder Lamm om stora plånböcker bland lyxkonsumenter och hur man investerar i bolagen som levererar lyxprodukter.

Lyx lockar

Här ser vi indexet S&P Global Luxury. Det omfattar 80 globala bolag som sysslar med lyxkonsumtion. Trenden har varit väldigt tydlig under senaste två åren att lyx lockar. Det gör saken ännu svårare för våra klassiska sällanköpsvaror-aktier som säljer standardprodukter och konkurrerar kring pris. Fler tycks lockas av kvalité och dyrare varumärken.

Detta är drivet av den starka globala konjunkturen. Om den håller i sig kan det säkerligen finnas fortsatt potential för dessa bolag. I listan nedan hittar du de 10 största innehaven i indexet ovan. Indexet S&P Global Luxury går även att köpa som ETF om man skulle vilja ha hela paketet.

Fonden Pacific Extraordinary Brands finns också som vanlig fond där Peder Lamm själv har ett delägande.

Bolag
LVMH-Moet Vuitton
Diageo Plc
NIKE Inc B
Daimler AG
Richemont, Cie Financiere A Br
Kering
Tesla, Inc
Pernod-Ricard
Bayer Motoren Werke AG (BMW)
Estee Lauder Cos. A

/Alexander Gustafsson 

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer