Lögn, förbannad lögn och prognoser – Intervju med författaren Alf Riple

Ångest för ånger och vår självbild är en slutsats som Alf Riple, författare till boken Lögn, förbannad lögn och prognoser, kommit fram till när han i sin bok undersöker de fallgropar som investerare lätt råkar ut för. Få reda på hur du undviker dessa fallgropar och blir en bättre investerare. Kan vi rannsaka oss själva och utmana våra faktiska handlingar när vi investerar så kan vi också utveckla oss som investerare.

Alf Riple kallar sig rehabiliterad prognosmakare och driver en blogg, samt har författat boken som sparekonom Joakim diskuterar med honom i klippet. Boken handlar om finansmarknadens självbedrägerier där den gör “en lättillgänglig, bred genomgång av hur psykologiska faktorer och våra känslor får oss att begå ekonomiska misstag. Såväl professionella som privata penningplacerare lider av samma problem; att evolutionen genom hundratusentals år har gjort oss mästerligt anpassade att få våra gener, inte våra pengar, att föröka sig! Den nya, utmanande ekonomiska disciplin som kallas behavioural finance visar på systematiken i våra felbeslut och ger oss tips om hur vi undviker dem.” Läs mer här.

Hoppas ni uppskattar klippet. Kommentera gärna med feedback och idéer kring vad ni vill se att vi spelar in framöver!

Ha det gott så ses vi framöver!

Vh,

Joakim Bornold

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer