Hoppa till huvudinnehållet

Tänk om man kunde leva som en trader?

Vad innebär det att jobba som daytrader? Jag möter upp med finansprofilen Ekka Lundin som är en privatperson och livnär sig på sin aktiehandel. Lyssna in för att få en bättre förståelse för livet som daytrader. 

Livet som daytrader

Min känsla är att många har en förutfattad inställning till hur livet som daytrader fungerar. Flådiga sportbilar, solsemester och vilda fester – verkligheten visar det sig är något helt annat.

Arbetet är slitsamt och kräver många timmar framför skärmarna. Samtidigt finns det något som lockar och en tydlig vinst. Precis detta ville jag prata mer om med Erik “Ekka” Lundin.

En ödmjuk vinnarskalle – det är mitt bästa försök att förklara Ekka’s inställning och profil. Otroligt intressant att höra hans historia och hur vardagen ser ut.

/Alexander Gustafsson

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-05-16 18:42

i nästa program kanske ekka kanske kan svara på en fråga som ja undra över
har du din aktie bara över dagen. eller längre tid.
hur gör du, när du har köpt en aktie och den går ner isället för upp, säljer du direkt, eller vänta du och se vad som händer, eller vänta du tills den går upp, det kostar ju att inte komma ur en aktieköp om man ligger på minus. man kan ju inte handla annat om väntar på att det ska bli vinst.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-05-24 14:16

Att vara daytrader innebär definitionsmässigt att man ALLTID stänger sina positioner varje dag innan börsen stänger. I annat fall blir man swingtrader och då kan tidsperspektivet variera från någon dag till några veckor.
När jag tar position i en aktie så har jag alltid en klar strategi, både för entré och exit. Det inkluderar då både målkurs (ev glidande SL), mental stoploss osv. Som trader hanterar du risk genom egen bevakning och jag kör aldrig med automatisk SL.

Anonym
Anonym
2018-05-15 18:25

Själv så trada ja lite som ekka. Är nog sparsam ja med. Och köper inget i onödad som ja inte behöver. Om vi säger om ja ska köpa en sak för 1000 kr. Skulle ja placera 1000 kr på börsen och få 10 % i 20 år istället så skulle ja haft 5500 kr. Är saken värd 5500 kr. Det är jobbigt att sitta framför en skärm och glo ibland. Tur att ja kan koppla ner och gå ut och jobba lite också. Och sen kollar aktien igen. Ja tradar kanske med 30 % vissa dagar ja tycker det är… Läs mer »

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm