Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 139 – Live från Almedalen

#Sparpodden ep 139, denna vecka kör vi Sparpodden Live med mig och Eva från ett regnigt ‪Almedalen. Vi pratar med Adam Kostyal som är europeisk chef för noterade bolag hos Nasdaq om börsen, Brexit och hur man noterar ett bolag. Vi gästas också av Emma Persson som är boendeekonom på SBAB och pratar om bostadssituationen och varför vi borde titta mer på Norge och hur de jobbar med de här frågorna och varför det är viktigt med veckopeng till barnen.

Lyssnarfrågor                        

Jag får mycket frågor om bostadsmarknaden och i veckans avsnitt försöker vi fånga upp en del av dem.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-07-08 12:31

Hej och tack för ett bra avsnitt!! Är en trogen lyssnare sedan Ep1 och uppskattar särskilt detta avsnitt då ni pratade mycket #bopol. Vårt företag #mainhome, main_home, @MainHomeAB, http://www.mainhome.se hjälper privatpersoner med allt det ni nämner om privatuthyrning i er sista fråga! Vi hjälper dem även att se över sin privatekonomi, byggrådgivningen och själva uthyrningen. Allt för att de skall få ett tryggare och rikare liv! Tjänsten heter ”Rikare boende” #rikareboende. Till detta söker vi nu ytterligare 10 projektledare i väst Sverige för att kunna hjälpa fler! Vi har även precis skapat ett ”Nätverk för privartuthyrare” på facebook för att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-07-30 23:46

Hej Sparpodden! Jag behöver lite tips. Jag har precis sålt en lägenhet och har gått 650 000kr plus efter skatt. Jag är en flitig sparpodden-lyssnare med ett stort aktieintresse men är definitivt nybörjare. Jag har ett investeringssparkonto på Nordnet och använder Shareville aktivt. Jag har egentligen inga tidigare besparingar att tala om, några tusen i aktier(som jag förvaltar lika noga som de vore miljoner) och några tusen på sparkonto. Jag har köpt en ny lägenhet där jag har lånat precis under 70% för att ha lägre amortering. Så – Hur tycker ni jag ska investera/fördela mina tillgångar? Aktier, sparkonto, räntefonder,… Läs mer »