Hoppa till huvudinnehållet

LG flyttar sin smartphoneproduktion till Vietnam

I onsdags kom nyheten att LG Electronics avser att flytta sin smartphonetillverkning från anläggningen i Pyeongtaek till sin produktionsanläggning i hamnstaden Haì Phong i norra Vietnam.

I onsdags kom nyheten att LG Electronics avser att flytta sin smartphonetillverkning från anläggningen i Pyeongtaek till sin produktionsanläggning i hamnstaden Haì Phong i norra Vietnam. Beslutet att flytta produktionen ska tydligen vara i ett led för LG att reducera förlusterna som har pågått sedan tredje kvartalet 2017. LG har tillverkning av sina smartphones i Brasilien, Indien, Kina, Sydkorea och nu även Vietnam. Premiummodellerna tillverkas däremot endast i Sydkorea.

Dotterbolagen till LG Electronics, LG Display och LG Innotek, har funnits i Vietnam sedan början av detta decennium. Utöver dessa två verksamheter har även LG Chem funnits med under samma period. LG Display har haft produktion av OLED-skärmar i anläggningen i Haì Phong sedan 2015. Senaste siffran jag läste så uppgick antalet anställda i dessa vietnamesiska filialer till 7000.

LG Electronics har haft problem med konkurrensen från Samsung, Apple i premiumsegmentet och de kinesiska smartphonetillverkarna i lågprissegmentet. Kort och gått har LG hamnat i den obekväma sitsen att placeras i mid-price-segmentet som ofta speglar en viss osäkerhet om vad märket står för kvalitetsmässigt.

Förra året sålde LG Electronics mobilprodukter för $1,5 miljarder dollar. Denna siffra är ganska blek i jämförelse med Samsung vars IM (IT & Mobile Communication) sålde för $86 miljarder dollar under 2018. Trots det är även en spelare som LG Electronics välkommen till Vietnam då exporten från tillverkningen behövs för att diversifiera bolagsrisken. Jag har, som ni nu säkert känner till, skrivit en hel del om Samsungs stora andel av landets export motsvarande 25 procent.


Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com. Där kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer