#Sparpodden – Förbättringar på börsen

#sparpodden291 – Vi har bjudit in Stockholmsbörsens VD – Lauri Rosendahl för att prata förbättringar på börsen. Vi hinner fråga honom om allt ifrån anonymiserad handel till börsrobotar, konkurrens och blockkedja. Detta är definitivt ett avsnitt som du som lite mer aktiv på börsen kommer gilla!

Lauri Rosendahl

Finansanalytikern som tog sig från Finland över till Sverige för att bli VD på börsen. Lauri har spenderat över 20 år på finansmarknaden och har en gedigen förståelse för såväl investerarnas och bolagens perspektiv.

Börsen är en plats där företagen kan skaffa kapital och där investerare kan få en lönsam avkastning på sitt kapital. Vi får anledning att påminnas om varför börsen existerar i dagens avsnitt. För om man förstår den grundläggande funktionen så är det lättare att förstå på vilket sätt börshandel har utvecklats de senaste åren. Vi frågar givetvis ut Lauri vad han tror om framtiden och vilken skepnad Stockholmsbörsen kommer att få.

Anonym handel och Börsrobotar

Sedan någon månad tillbaka så har Stockholmsbörsen infört anonym mäklarstatistik för OMXS30 bolagen. Lyssna in för att höra Lauris förklaring till varför det infördes och varför han inte ser att det behöver ske för resten av bolagen på börsen.

Vi kollar också med Lauri om hur man som privatperson påverkas av börsrobotar och även anonymiserad handel.

Påverka #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer