#Sparpodden – Krut och konserver

#sparpodden 288 – Det blir investeringstankar kring börsaktuella Uber i veckans podd. Vi undersöker lärdomar i Bitcoin från förra uppgången. Avslutar med tidslös visdom för framtidssparandet! Lyssna in.

Bitcoin

Björnen som sovit sedan 2017 har vaknat. Bitcoin rusar och handlas kring 8000 dollar per bitcoin. Beror uppgång på ökad handelsoro och investerare söker en “trygg tillgång” som inte korrelerar med börsen – eller är det hävstången på den starka uppgång vi sett sedan årsskiftet? Vi försöker reda ut frågetecknen och ger vår bild av situationen.

Påverka #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-05-15 20:54

Jag är mycket besviken på segmentet som handlade om Bitcoin eftersom jag fick intrycket av att bägge programledarna saknar erfarenhet från kryptomarknaderna och hur dessa marknader kan analyseras. Många rena felaktigheter påstods. Till exempel att Bitcoins inte kan läggas i bankfack (hört talas om pappersplånbok?) Vore det inte bättre till nästa gång att ta in en gäst i podden som kunde berätta till exempel varför Bitcoin har ett värde, vilka unika egenskaper som Bitcoin har som tillgångsslag samt hur Bitcoin kommer att förändra ekonomi och finans på samma sätt som Internet har förändrat media, information och kommunikation? I övrigt –… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2019-05-16 09:48

Hej Lasse, Respekterar din åsikt och jag ska vara ärlig med dig, jag är ingen expert på den tekniska biten. Jag kommer med investeringsögon och betraktar Bitcoin. Det är inte lika övertygande ur ett investeringsperspektiv, än så länge är det väldigt spekulativt. Med det sagt så förstår jag tekniken bakom och förstår potentialen. För mig så urholkas förtroendet för Bitcoin när kursrörelserna är så snabba. Kassaskåpet är en metafor för värdebevarande. I min metafor kan du inte heller låsa in aktier och komma tillbaka om 30 år. Jag fattar att du fysiskt kan låsa in saker, men det är en… Läs mer »