Hoppa till huvudinnehållet

Kort reflektion i rapportperioden

Att storbolagen levererat är det ingen tvekan om, det visar OMX med sin styrka. Nu har de flesta OMXS30-bolagen rapporterat och även om de aktierna inte är en del av min vardagliga handel så lockar självklart rapporterna och framför allt de som rapporterar under öppettider.

Då jag var på semester i april och var ledig under sommaren var det här också min första aktiva rapportperiod sedan Nasdaq i april gjorde all handel i OMXS30-aktierna anonym och för mig har det varit en ganska svår omställning. Tidigare har jag fått edge i att se vad de anonyma, kollektivt, gör och med tanke på deras stora del i omsättningen på daglig basis brukar ofta kursutveckling gå hand i hand med deras nettoflöde.

Det jag tar med mig från det här är att jag försöker kanske ta något mindre size och jobba med högre range i både target som stop. Kanske försöka bygga någon typ av större grundtanke i den huvudsakliga rörelsen och glömma skvalpandet. Adapt or die!

Annars tycker jag marknaden bjuder på möjligheter och man får betalt för att vara lite extra greedy i dagens marknad och det märks i smålistorna att riskviljan är hög. Vi går i en period där det är dags för de mindre bolagen att rapportera och det gillar jag. Allt är inte superbevakat och analyserat av 25 analytiker vilket gör att ingen riktigt har ett konsensus att jämföra mot vilket gör det extra stökigt. Kul!

Att börsen, då tittar jag OMX Stockholm All Share GI, gått starkt i år har inte undgått någon. Däremot blir nyårsskiftets-mätpunkten (YTD) extrem då det var ungefär då vi bottnade efter att ha tappat 15% under oktober till årsskiftet förra året. Så sett ifrån skrivande tidpunkt är indexet upp 16,97% på ett år och 16,76% på två år. Styrka föder styrka och man kan inte annat än bli tekniskt positiv till börsen när vi brytit upp här. Men som skeptiker av snabba uppgångar trycker jag varken på short- eller på köpknappen utan bevakar noggrant.

Läs mer om Nordnets koncept för de mest aktiva kunderna här.

Syns i orderböckerna

Ekka

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer