Hoppa till huvudinnehållet

Köpvärda mjukvarubolag och flera nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Karnov Group, Softronic, CSAM Health Group, Avensia, Wästbygg, BioGaia, Comintelli, SBB Pref, Volvo och Nordic Paper. Vi bjuder också på nyheter kring Affärsvärldens portfölj, Insiderkollen och ett nytt avsnitt av podden Afv Analys. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Karnov Group

En hög och stabil lönsamhet som inte ens rubbas av Covid-19 har gjort Karnov till en högt värderad aktie på börsen. Bolaget satsar nu på att få upp tillväxten ett snäpp.

Softronic

Det har skett en del konsolidering bland IT-konsulterna de senaste åren. Nyligen köptes HiQ av Triton. Kan Softronic sätta sprätt på bolagets kassa så finns sannolikt bra uppsida i aktien.

CSAM Health Group

CSAM Health Group verksamma inom ehälsa noterades nyligen på den norska börsen. Mjukvarukoncernen har en betydande andel återkommande intäkter och höga marginaler.

Avensia

Den senaste tiden har såväl konsultbolag som e-handlare värderats upp ordentligt på börsen. Men investerarna verkar ha glömt den lilla snabbväxaren med exponering mot båda branscherna.

Wästbygg

Wästbygg stiger några procent när handeln startar. Utfallet pekar dock på fortsatt stort intresse för börsnoteringar då bolaget tillfördes hela 13 000 nya aktieägare som tecknat i erbjudandet.

BioGaia

Probiotikabolaget BioGaia presenterar preliminära siffror för det tredje kvartalet. Försäljningen sjönk med drygt 20% och aktien pressades rejält på beskedet.

Comintelli

Detta är något så ovanligt som ett mjukvarubolag med låg värdering. Men den röda prislappen har sina orsaker – som mikrobolagsrabatt och en tveksam operativ utveckling.

SBB Pref

Samhällsbyggnadsbolagets preferensaktie ägs inte av särskilt många – men är du en av dem bör du sälja den omgående.

Volvo

Volvo levererar fina marginaler i dagens kvartalsrapport. Men håller lönsamheten framöver?

Nordic Paper

Nordic Paper tillverkar främst kraftpapper i Bäckhammar utanför Kristinehamn i Värmland. Nu vill de kinesiska ägarna sälja en stor del av bolaget vid en notering. Prislappen lyser röd, men teckningsintervallet är stort liksom investeringsbehoven.

Insiderkollen

Det finns flera skäl till att en insynsperson säljer aktier, men bara en till att köpa brukar det heta. Affärsvärlden synar några av insynstransaktionerna under de senaste veckorna.

Afv-portföljen

Portföljen föll lite under veckan, liksom index. En oväntat svag aktie var Academedia.

Nytt poddavsnitt

Ingen konsultdöd trots corona verkar det som. Daniel Svensson, Madeleine Lundberg och Peter Benson tar tempen på IT-konsulterna Avensia, Softronic och finsk norska Tieto Evry. Är de för billigt värderade eller en värdefälla?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer