Köpläge i bygg- och industrihandelsbolagen

Läs vad Börsplus tycker om Addtech, Akelius Pref, Plejd, Momentum, Follicum, Biogaia samt Swedol. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Addtech

Även med ny ledningsgrupp fortsätter teknikhandelskoncernen på den inslagna vägen med fler förvärv som gör koncernen lite större för varje kvartal som går.

Akelius Pref

Precis som vi skissade på när vi köpte in Akelius Pref till Börsplus portfölj verkar det som att bolaget nu löser in preferensaktien och emitterar en ny ”D-aktie”. Vi reder ut hur man ska tänka kring det – och varför det kan vara värt att behålla aktien trots att den handlas över inlösenkursen.

Plejd

Plejd har varit en riktig kursraket sedan noteringen våren 2016. Fast det senaste året har aktien inte alls gått bra och är ned cirka 30 procent. Vad har hänt och är aktien nu köpvärd?

Momentum Group

Kanske finns möjligheten att på längre sikt bättra på lönsamheten ytterligare för industriåterförsäljaren. Men i år blir nog marginalen sämre samtidigt som osäkerheten kring konjunkturläget ökat.

Follicum

Follicum utvecklar två läkemedelskandidater. Ett projekt är inom håravfall och ett inom diabetesområdet. Efter nyligen genomförda nyemissioner är båda projekten finansierade för att tas så pass långt att en utlicensiering eller försäljning kan bli aktuell. Värderingen är tilltalande.

Biogaia

Probiotikaföretaget lyckas kompensera det sämre Nestlé-avtalet hyggligt väl och stiger 8 procent på en stark rapport. Biogaia imponerar – men aktien prissätts därefter.

Swedol

Bygghandelsföretaget finns sedan en tid tillbaka i Börsplus portfölj. Halvårsrapporten var svagare än väntat och aktien har fallit en del senaste veckorna. Är det fortfarande en bra idé att äga Swedol?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer