Hoppa till huvudinnehållet

Shareville – för inspirerande diskussioner och konkreta tips

När jag började i finansbranschen på slutet av nittiotalet var steget till att börja investera i aktier ganska stort. Med lägre priser och ett stort informationsflöde förändrades detta. Och så kom Shareville – där jag hittar extra inspiration. 

Från mitt perspektiv har det historiskt sett funnits två stora hinder för oss privatsparare, nämligen:

  1. Kostnaden, courtaget för att handla aktier var dyrt, riktigt dyrt.
  2. Det fanns ett stort informationsövertag hos bankernas mäklare och de professionella aktörerna på marknaden.

Courtaget dumpas

När det kommer till courtaget så har nätmäklarnas intåg i branschen näst intill raderat det hindret. I början av min karriär kommer jag ihåg att jag tog 0,65 procent för en affär – idag är vi nere i nära nog noll.

När det kommer till proffsens informationsövertag så har det hänt otroligt mycket även där. Internet förändrade spelplanen för börsens aktörer för alltid, vi kommer åt kurser i realtid och bolagsinformationen att hämta in från chattar, bloggar och nyhetssidor mm känns i det närmaste oändlig.

Att hitta sina likar – och inspiratörer

Innan jag började på Nordnet för ett år sedan tyckte jag att jag hade de verktyg jag behövde för att lyckas med mitt aktiesparande. Men så dök Shareville upp. Med Shareville tar man sina investeringar en nivå till.

Jag har all information jag behöver och jag kan handla i princip gratis. Men nu kan jag också se vad andra gör. Vilka bolag har de som presterar bäst? Vilken strategi har de? Hur resonerar de som är intresserade av samma bolag som jag?

Du kan vara anonym på Shareville men ditt och alla andras konton valideras av nordnetdepån. På det sättet vet du att siffrorna som visas är korrekta och inte bara tomt skryt.

3 profiler på Shareville som jag tittar lite extra på

Bland alla sparare och portföljer finns det tre stycken som jag är lite extra nyfiken på just nu, nämligen:

1. Alexander Gustafsson

Fokuserar på investmentbolag – med lika stort innehav i varje bolag.

2. Framtidsfeministen

Framtidsfeministen investerar i bolag baserat på kvinnor i ledningen, kvinnor i linjen och kvinnor i styrelsen samt fundamental analys där bolaget ska vara lätt att förstå.

3. SvD Börsplus
SvD Börsplus är en analystjänst som delar med sig av sin modellportfölj på Shareville.

 

Vilka favoriter har du?

/Jocke – eller JockeNordnet som jag heter på Shareville. Vi ses!

 

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan både öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer