Hoppa till huvudinnehållet

Kapitalförsäkring är outstanding för företag

Nordnets Sverigechef, Eva, träffar ofta privatsparare – inte fullt lika frekvent företagare. Därför tycker hon att det är extra kul att möta vår Private Banking-kund Magnus Hammar.

Kul att träffas, Magnus! Ta det från början – vad har du för företag egentligen?

Jag driver konsultbolaget Purchase Partner med sju medarbetare. Tillsammans hjälper vi företag och organisationer att se över sina kostnader. Fokus ligger på icke strategiska kostnader så som el, telefoni, städning, kaffe, fiber, bud, porto, print med mera. Men vi  har även stor erfarenhet av andra,  mer strategiska, områden. Vår samlade erfarenhet omfattar över 120 leveratörsområden och utökas hela tiden.

Spännande! Och hur går det, ekonomiskt?

Bra! Vi har funnits i fem år och under den tiden törs jag påstå att vi har genererat mycket stora och goda besparingar för våra kunders räkning. Det är naturligtvis en förutsättning för att vi ska fungera och till och med växa. Jag ser framför mig hur vi utvecklar verksamheten med nya duktiga konsulter och fler nöjda kunder.

Bra utveckling betyder ofta mer pengar över. Vad gör ni med ert kapital?

Som ägare tycker jag att kapitalförsäkring är optimalt att använda för företagets överlikviditet. Bokföringsmässigt är den mycket enkel att hantera – och därmed sparar man massa kostnader, jämfört med en vanlig företagsdepå där allt behöver bokföras.

Målsättningen är att alltid generera lite vinst på placeringarna. Med kapitalförsäkring slipper jag dels bokföra dessa, dels betala reavinstskatt på dem (30 procent). Däremot betalar jag ju en avkastningsskatt till Skatteverket. Den dras automatiskt, vilket såklart underlättar administrativt.

De här argumenten känner jag igen från andra företag. Ser du några fler fördelar?

Jag har mycket att göra och eftersträvar enkelhet så långt det är möjligt. Eftersom jag som privatperson har både sparande och pension hos Nordnet får jag en samlad bild över alla mina tillgångar. Det är enkelt och bra för både mig och mitt företag.

Har du tips till andra företagare med liknande förutsättningar?

Om! Öppna en kapitalförsäkring direkt, även om du kanske bara har 1 000 kronor över. Det kostar inget och kunde inte vara smidigare bokföringsmässigt. Så fort bolaget generar lite vinst kan det vara intressant att placera pengarna. Där är kapitalförsäkring hos Nordnet outstanding.

Tack Magnus för att du delade med dig!

Tack själv, Eva!

Tre fördelar med kapitalförsäkring för företag:

  • Inga fasta avgifter
  • Enkel bokföring
  • Brett placeringsutbud

Läs mer om företagsägd kapitalförsäkring här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-01-09 22:07

Kan kapitalförsäkringen bli för stor? Säg att man omsätter 5milj om året i ett enmansföretag med ungefär lika my let vinst. Där man sätter in stora delar av pengarna i en kapitalförsäkring? Alltså när man köper dom i en depå finns de väl någon gräns när det sen räknas som huvudsyssla i bolaget eller hur är det?

Anonym
Anonym
2020-06-12 06:12

Jag har försökt bli kund hos er i en månad. Nu ger jag upp.