Hoppa till huvudinnehållet

Kan uppköpet av Acando sätta fart på konsulterna?

Läs vad Börsplus tycker om KnowIT, Prebona, Klövern Pref, Vitrolife, Awardit, G4S, Railcare, Semcon, Respiratorius och MQ. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

KnowIT

IT-konsultbolaget Acando köps upp av branschjätten CGI till nästan 45 procents premie. Det generösa budet reser frågan om IT-konsulterna undervärderas av börsen. I vissa fall som Knowit tror vi det.

Prebona

Material- och medicinteknikbolaget Prebona hoppas gå från utvecklingsfas till försäljningsgenombrott i år. Det finns lovande tecken som talar för det. Skrala finanser är ett minus i bilden.

Klövern Pref

Klövern är ett av de högst belånade fastighetsbolagen och vd Rutger Arnhult känd för sitt höga risktagande. Vårt huvudscenario är att preferensaktien kommer ge utdelning under överskådlig framtid – men det finns bättre alternativ med likartad avkastning.

Vitrolife

Vitrolife är ett av börsens bästa tillväxtbolag med en fantastisk utveckling såväl operationellt som aktiekursmässigt de senaste åren. Bolaget förtjänar en hög värdering men frågan är om aktiemarknaden har tagit ut segern i förskott?

Awardit

Awardit noterades i slutet av 2017 och var då ett litet men höglönsamt bolag. Börsplus tyckte man kunde teckna aktien. Sedan dess har mycket hänt, både med bolaget och aktien. Är Awardit fortfarande en bra investering?

G4S

Säkerhetsjätten G4S planerar knoppa av sin kontanthantering till ett nytt bolag som blir en direkt konkurrent till svenska Loomis. Vi tror draget kan lyfta aktien men ser också flera skäl att vara skeptisk.

Railcare

Railcare som är verksamma inom järnvägsunderhåll har ett par tuffa år bakom sig. Den operativa vändingen ser ut att kunna komma 2019. Men är aktien köpvärd?

Semcon

Potentialen är stor om aktien skulle få en mer normal konsultvärdering än nuvarande 7-8 gånger rörelsevinsten. Dagens besked om omstrukturering är dock inget säkert tecken på att något sådant är på gång. Bättre tillväxt vore däremot det.

Respiratorius

Forskningsbolaget har bra studieresultat i ryggen men det har inte räckt för att lyfta aktien. Givet att chansen till en fin exit fortfarande lever är förväntningarna låga. Den som inte skyr hög risk kan överväga aktien.

MQ

Klädbolaget visar stor förlust under kvartalet och tvingas till nyemission med rejäl utspädning. Aktien rasar 30 procent. Finns det något ljus i den mörka tunneln för MQ:s aktieägare?

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer