Hoppa till huvudinnehållet

Julhandeln väntas slå rekord i år igen – Vilket bolag tror du gynnas av detta?

Julen kan tyckas vara avlägsen men tiden går fort och idag presenterade HUI (Handelns Utredningsinstitut) årets julhandelsprognos för 2015.

HUI mäter försäljningsutvecklingen i detaljhandeln varje månad och just december månad sägs vara den absolut viktigaste. Eftersom december är så pass betydelsefull för detaljhandeln finns det också ett intresse av att fundera kring just denna månads utsikter och därav gör HUI en rapport varje år.

Föga förväntat blev det väntas julhandeln slå rekord i år igen med en omsättning på 75 miljarder. Vi tycks, för varje år som går, slå nya julhandelsrekord och i år tros julhandeln öka med totalt ca 5 procent.  Av ökningen som består av sällanköps- och dagligvaruvaruhandeln, tros sällanköpsvaruhandeln öka med 6,5 procent och dagligvaruhandeln tros öka med 3,0 procent.

Vilka bolag tror du gynnas och missgynnas av detta?

*Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan både öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk av­kast­ning är ingen garanti för framtida avkastning.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer