Hoppa till huvudinnehållet

“Jag vill att fler ska bli rebeller”

Hej!

Jag heter Frida Bratt och är ny sparekonom här på Nordnet.

Jag är i grunden journalist och har bevakat och skrivit guidande om privatekonomi och framför allt sparande i tio år. Mycket har handlat om att försöka förklara vad olika händelser i omvärlden har för betydelse för placerare, pensionssparare och bolåntagare. Kalla mig egoist, men visst vill man väl veta hur den egna plånboken påverkas av stora makroekonomiska skeenden?

Är du journalist är det inte ett alldeles enkelt beslut att “byta sida”, i detta fall till en finansbransch jag ju bevakat. Ändå känns det helt naturligt att byta till just Nordnet. Nordnet är på spararnas sida. Och det är jag också.

Många som jobbar inom finansbranschen kan stoltsera med att de köpte sin första aktie i typ tioårsåldern. Det gjorde inte jag. Jag är i uppväxt i ett radhus i en liten ort utanför Uppsala. Vi saknade inte pengar, mina föräldrar hade rätt vanliga inkomster, men vi var högst medvetna om att de inte fanns i obegränsad mängd. Däremot hade vi alltid en ekonomisk trygghet eftersom mina föräldrar alltid var noga med att lägga undan pengar och spara.

Själv väcktes min fascination för sparande och börs när jag upptäckte hur dyra och dåliga mina dåvarande allemansfonder var. Jag har sedan dess gått på devisen do it yourself – och genom mitt arbete jobbat för att andra också ska göra det.

För släpper vi vårt sparande fritt för aktörer i finansbranschen att hugga tag i naggas det snabbt av höga avgifter och onödigt komplicerade upplägg som ingen sparare någonsin självmant efterfrågat. Uppfinningsrikedomen är fascinerande.

Det här vet ju redan ni som är Nordnets kunder. Men i min roll som sparekonom kommer jag jobba för att fler där ute ska vakna och ifrågasätta sin traditionella bank. Jag vill helt enkelt att fler ska bli rebeller.

Det behövs faktiskt mer än någonsin. Vi har fått ett allt större individuellt ansvar för vår tjänstepension, samtidigt som bolånemarknaden är i förändring. Valmöjligheterna är många, men fel val kan bli förödande. Det här samtidigt som vi lever i en miljö med stor politisk osäkerhet och frågetecken kring både konjunktur och börs.

Det är en spännande tid.

Vi ses och hörs på Nordnet!

Frida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-01-25 12:51

Hej

Det ska bli intressant att följa dina tankar och lära av din kunskap Frida. Jag har läst tidigare inlägg av dig publicerade på den där större kvällstidningen du vet 🙂

Hur kommer vi småsparare att kunna följa dig här hos Nordnet? Kommer du ha en egen blogg/kolumn eller så?

MVH: Johan

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-01-30 13:27

Hej Johan! Kul att du läst det jag gjort tidigare! Vi har ännu inte satt ned foten exakt hur formerna för mitt bloggande ska se ut, men självklart kommer jag blogga/skriva i någon form 🙂 Återkommer i frågan!

Anonym
Anonym
2019-01-25 13:41

Welcome!

Anonym
Anonym
2019-01-25 14:23

Välkommen Frida!
Hurra, det behövs fler som står upp för privatspararna och synar dåliga sparlösningar.

Detta kommer bli mycket bra känner jag på mig. 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-01-25 16:51

En dålig sparlösning är att man måste vänta en månad med att byta courtage. Ska ni ändra det som avanza till 1 dag istället

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-01-30 13:29

Hej Håkan! Ställ gärna frågan till kundtjänst så kan de säkert ge dig ett bättre svar än vad jag kan 🙂 Mvh Frida

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-01-30 13:28

Tack Alexander 🙂

Anonym
Anonym
2019-01-25 19:26

Velkommen Frida!
Skal bli trivelig å jobbe med deg!
Hilsen Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet Norge

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-01-30 13:30

Stort tack och detsamma!

Anonym
Anonym
2019-02-18 12:35

jaa vet inte det du har väl gått i samma skola som som alla journalister. och det innebär att vad du får skriva och säja är synnerligen begränsat, journalist utbildningen har den effekten. bara dessa skattehöjningar som i princip urholkat all lönsamhet i dom lokala företag som finns i i Sverige.. detta för att omfördela pengar till icke lönsamma investeringar trängsel skatt läggs på rondeller i boden .med mera,, samtidigt som man importerar massor av jihadister och därför måste höja skatten ytterligare för att möta dom vård behov som dessa skott skador och jihad dåd kräver .. det värsta med… Läs mer »