Hoppa till huvudinnehållet

”Jag ska utmana gamla sanningar”

En ny roll innebär många nya möten och sammanhang. Därför vill jag gärna presentera mig lite närmare. Förklara vem jag är, vad jag gjort och – framförallt – vad jag tänker åstadkomma hos Nordnet.

Ny Sverigechef på Nordnet, efterträdare till Eva Trouin. Hur hamnade jag här?

Min dotter Molly, 11 år, blev överraskad när jag berättade att jag skulle byta min mångåriga karriär på SEB till en framtid hos Nordnet. Varför, undrade hon.

Då gäller det att hålla tungan rätt i mun och förklara så enkelt som möjligt:

“Jag vill arbeta för Nordnet därför att jag drömmer om att utmana gamla sanningar och skapa en ny verklighet. Som när du, Molly, var på stranden i somras och farmor förbjöd dig att bada efter maten. Du frågade varför och på det hade farmor inget bra svar. Det bara var så. Jag vill arbeta på Nordnet för att ifrågasätta. Precis som du.”

Finansmarknaden är full av gamla sanningar och någon måste ifrågasätta dem. För alla sparares, företagares och entreprenörers skull. Därför blev jag Sverigechef på Nordnet.

Den svenska bankmarknaden har genomgått flera revolutioner genom åren, vissa startade av Nordnet. Vi gick till exempel i bräschen för att öppna upp för de många att handla på börsen. På 25 år har vi sänkt de kostnaderna med 90 procent. Vi har stått i frontlinjen när det kommer till pension och möjligheten för dig som pensionssparare att själv behålla det kapital du samlat ihop, genom arbetslivet. Det kallar jag vår andra revolution. Den tredje hoppas och tror jag kommer att bli bolånemarknaden. Bankerna har enorma marginaler vilket betyder att det finns utrymme för förändring och demokratisering. För ett bolån, på låntagarens villkor.

I grunden är jag en passionerad sparare, som aldrig försätter en chans att predika vikten av buffert och besparingar. Vi måste tänka framtid.

I Sverige har vi ett pensionssystem som inte är vad det varit. Demografiska utmaningar där allt färre ska försörja allt fler innebär att var och en behöver se om sitt eget hus. Det kan handla om att löneväxla, att månadsspara eller att skaffa en bra tjänstepension för dina medarbetare. Och, kom ihåg, låga avgifter och ränta på ränta-effekten kommer att vara dina bästa vänner när det kommer till långsiktigt sparande.

Att pensionsspara hos en bank som tar 0,65 procent i rörlig avgift och 295 kronor i fast årsavgift kommer att ge avtryck, jag lovar. Om du är 35 år gammal och byter till en avgiftsfri tjänstepension betyder det mellan tummen och pekfingret att du kan gå i pension ett helt år tidigare. Det är en ganska lång tid. Så flytta din tjänstepension idag – det kan bli ett av dina bästa beslut någonsin.

Själv har jag flyttat mitt pensionskapital till Nordnet, och jag satsar jag på att kunna gå i pension ett år tidigare, när det väl är dags. Och när mina barnbarn vill bada, efter den där picknicken på stranden. Då kommer jag att vara först i.

Trevlig sommar!

/Martin Ringberg, ny Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-05-28 07:19

Hej! Det är bra att kunna påverka sin pension men när ska Nordnet bli ett alternativ att spara sin tjänstepension hos? Jag kan inte välja er för någon av mina placeringer tyvärr.