Hoppa till huvudinnehållet

J.P. Morgans REI Equity ETF:er

Detta inlägg är marknadsföring.

Prognoserna tyder på att den globala aktieavkastningen kommer bli lägre framöver om man jämfört med den senaste tidens avkastning. Då blir förmågan att skapa överavkastning avgörande för investerare som vill fortsätta generera portföljavkastning i närheten av de historiska nivåerna. Börshandlade fonder (ETF:er) har hittills dominerats av passiva strategier. Nu har ETF-leverantörerna har snabbt börjat lansera fler aktiva produkter. Men få av dem har någon längre erfarenhet av aktiva ETF-strategier.

JPMorgans aktivt förvaltade REI Equity ETF:er – Research-Enhanced Index (REI) Equity (ESG) ETF:er – använder en innovativ investeringsmetod med trettio års utveckling på nacken. Den ger investerare en aktiv aktiestrategi med målsättningen att löpande leverera överavkastning i linje med fondernas grundläggande värderingar.

JPMorgans REI Equity ETF:er finns som globala, amerikanska, europeiska och tillväxtmarknadsfonder. Därigenom får investerare tillgång till kärnportföljens huvudkomponenter på alla aktiemarknader. Varje sådan regional strategi har historiskt sett skapat god överavkastning.

Ett exempel är JPMorgans Global Research Enhanced Index Equity (ESG) UCITS ETF. Fonden drar nytta av analysresultaten från JPMorgans team av 80 professionella analytiker och deras kunskaper om drygt 2 500 aktier världen över. Denna gedigna informationskälla ligger till grund för fondernas aktiva aktieurval. Förvaltarna säkerställer också att alla geografiska, sektorbaserade och riskrelaterade egenskaper är i närheten av jämförelseindexet. Kort sagt har JPMorgans den ingående kunskap och kompetens som krävs för att lyckas överträffa jämförelseindexet.

Nu när efterfrågan på aktiva ETF-strategier ökar har JPMorgans svaret i form av deras REI Equity ETF:er som har möjligheten att skapa överavkastning. Enligt TrackInsight Global ETF Survey 2021 var nettoinflödet till aktiva ETF:er 80 miljarder US-dollar under 2020, och andelen respondenter med en aktiv ETF-exponering ökade till 54 % från 31 % året innan. Förklaringen är att investerarna avser öka portföljdiversifieringen, förbättra förutsättningarna för att slå index och samtidigt sänka kostnaden för aktiva investeringar.

Fördelen med REI

JPMorgans REI Equity ETF:er har uppnått sina starka resultat genom aktiva aktieurval inom ramen för ett robust ramverk för riskhänsyn och portföljsammansättning. Precis som med passiva fonder är JPMorgans REI Equity ETF:er nästan alltid fullinvesterade. Exponeringen sett till region, sektor och stil övervakas också noggrant i förhållande till indexet i syfte att skapa en konsekvent låg aktiv risk (tracking error) till en konkurrenskraftig avgift. Till skillnad från passiva fonder kan REI Equity ETF:er ha en mindre övervikt i enskilda aktier. Detta sker baserat på den gedigna kunskapen hos JPMorgans erfarna team av regionalt specialiserade aktieanalytiker.

JPMorgans analytiker baserar sina aktievärderingar på långsiktiga vinster. Det betyder att de kan ha överseende med kortsiktig turbulens och på så vis hitta företag som är undervärderade sett till den aktuella aktiekursen. Dessutom är ESG-kriterier (miljö, samhällsansvar och bolagsstyrning) en del av deras analysprocess. Med andra ord integrerar JPMorgans ESG-faktorer i deras vinstprognoser, engagerar sig i bolagen och bedriver påverkansarbete. JPMorgan använder värde-/normbaserad screening i syfte att utesluta producenter av tobak, termiskt kol, kontroversiella vapen och vapentillverkare*.

Målet är att med hjälp av JPMorgans ESG-integrerade fundamentala analys maximera exponeringen mot attraktivt värderade aktier som har möjligheten att skapa en stark och långsiktigt hållbar vinsttillväxt, samtidigt som de minimerar okompenserade marknads-, sektor- och stilrisker
* Tröskelvärden kan förekomma.

Bra att veta om ETF:er
En börshandlad fond är en korg med värdepapper som kan bestå av aktier, obligationer, råvaror eller en kombination av dessa och är utformade för att följa ett underliggande index. Börshandlade fonder erbjuder de bästa attributen hos två populära tillgångar: De har diversifieringsfördelarna som vanliga fonder har samtidigt som man får lättheten med hur aktier handlas då de är noterade på börsen där de handlas hela dagen.

ETF kommer från engelskans ”Exchange-Traded Fund” som översatt till svenska blir börshandlad fond och den handlas på en börs precis som aktier. Priset på en ETF förändras löpande under hela handelsdagen då andelarna i fonden köps och säljs direkt över marknaden. Detta skiljer sig från vanliga fonder, som inte handlas på börs, utan vanligtvis endast handlas en gång per dag efter det att marknaderna stängs.

Här hittar du de mest populära ETF:erna just nu.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Per-Olof Bentley
Per-Olof Bentley
2021-09-04 17:30

Intressant analys. En av ETF:erna hade djupa hack i sin utveckling medan de övriga uppvisade en mer mjuk och kontinuerlig utveckling. De verkar nå en något högre nivå på sin utveckling också. Jag ser gärna fler analyser av detta slag.