Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 149 – Italien och storägare

#Sparpodden ep 149 Det har varit lite stökigt i veckan på börsen och vem vet kanske går vi lite skakigare tider till mötes? Vi kör en topplista på fem saker som kan få börserna att skaka. Ettan på listan kan komma som en överraskning men den har potential att skaka om hela Euroområdet.

En rad storägare har sålt av stora aktieinnehav den senaste tiden hur skall man tänka där? Är det skillnad på vem som lämnar och varför?

Och vilket bolag är Peter sugen på att blanka?

Detta, lyssnarfrågor och mycket annat hittar du i veckans #Sparpodden!

Lyssnarfrågor                           

Hur funkar det med löneväxling? och vilka är Peter Bensons tre aktietips fram till jul? m.m.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-09-15 16:06

Hej,
jag undrar varför de flesta som skriver nyheter om börsen formulerar sig såhär:

“Företag AB missade analytikernas förväntningar om vinst…”

Borde det inte vara analytikerna som missade företagets resultat eftersom företagets resultat är verkligheten och analytikernas förväntningar är mer eller mindre kvalificerade gissningar?

Om vi skrev om väder på samma sätt som vi skrev om aktier:

“Vädret idag missade meteorologernas förväntningar genom att bli varmare, men blötare än förväntningarna”

Borde vi inte säga att meteorologerna gissade fel?

Anonym
Anonym
2016-09-15 17:52

Hej,

I bland pratas det om dagens/veckans/månadens “mest sålda” och “mest köpta” aktie. Varför är det inte samma aktie? För varje köpare så finns det ju exakt en (1) säljare.

Mvh
Johan

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-09-19 09:59

Hej, jag misstänker att det beror på att om jag vill sälja 1000 aktier kan det ju finnas två köpare som vill köpa 500st var. Då är det ett sälj men två köp. Men jag tror du har rätt i att antalet aktier som omsätts lär ju va detsamma. Hade varit intressant med ett svar från ett proffs.

Anonym
Anonym
2016-09-19 09:43

Hejsan!

Jag har en fråga om matchning av ordrar på börsen. Jag la in en order för köp av ett antal aktier till en viss kurs. Jag fick en partiell matchning på dessa, så fick köpt ett par aktier men inte hela min order, sedan genomfördes dock andras order till samma kurs (En större post än den resterande för mig dock). Hur kommer detta sig? Borde inte mina kvarvarande aktier ligga först i “kön”? Eller prioriteras matchningar där antalet stämmer exakt?