Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 202 – ISK och det politiska spelet

#Sparpodden 202! Den höjda skatten på ISK rör upp många känslor. Varför i hela friden höjer man skatten på sparande?  Till dagens pod har jag bjudit in Emil Källström som är ekonomisk-politisk talesman för Centern. Det blir ett spännande och intressant samtal om det politiska spelet, sparande, ISK och Sveriges roll i EU bl.a.

Du gör #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-10-07 09:33

Vi sitter i ett lyxproblem. Fruns farföräldrar startade ett fondspar åt henne, som nu växt bra och är idag nästan 90.000:- varav 42.000:- är obeskattad vinst. Innehavet ligger i en depå och fonderna har 1,4% och 1,25% i avgift. Är det mer fördelaktig att sälja av, skatta på vinsten, och lägga över pengarna till ett ISK med långsiktigt innehav i indexfonder med 0,2% avgift istället? Kanske då som ett “månadsspar” för att sprida risken och pytsa in det i ISK:t med kanske 2-3000:- i månden för att sprida risken. Eller ska vi låta pengarna vara? Vi har en sparhorisont på… Läs mer »