Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

#Sparpodden 115 – Iran och Smyggöteborgare…

#Sparpodden Avsnitt 115. Bergodalbanan på börsen fortsätter, hur ska man se på börsen nu och hur mår du när börsen svänger med två tre procent om dagen?

Vi pratar lite om veckan som varit förstås och tar upp lite enskilda aktier, jag har köpt SEB, Elux affären gick till kina och jag o peter har delade meningar om Telia. Vi avslutar med ett gäng riktigt bra lyssnarfrågor bland annat om Iran.

Den här veckan är det jag och Peter som kör.

Lyssnarfrågor                        

Som vanligt plockar vi upp en hel del lyssnarfrågor t.ex.: Iran börsen har varit stängd för utländska investerare men ser nu ut att öppnas upp. Var ska jag lägga mina riskfria placeringar? Jag o Peter berättar vilken räntefond vi skulle välja.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

 

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-01-21 12:50

Hej.

Precis börjat lyssna på lite av podden, och jag undrar om ni tidigare har tagit upp aspekterna kring etiska/oetiska investeringar? Om inte annat så skulle detta vara intressant att höra mer om.

Det pratas om hållbarhet och att vi måste ta ansvar, och samtidigt köps det aktier i Lundin-koncernen. Är det så att drivkrafterna för att göra god avkastning alltid kommer att gå före de etiska aspekterna i en investering?

Mvh

/Tobias

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-01-23 15:21

bra fråga, plockar upp den i podden nästa vecka

Anonym
Anonym
2016-01-22 11:32

Hejsan, vill hoppa in och ge lite konstruktiv feedback. Utöver agenda med att prata om era egna investeringar + lite användarfrågor skulle jag som gammal trogen lyssnare uppskatta lite fler teman där ni går igenom olika delar av vår financiella värld. Tidigare favoriter har varit “Bostadsspecial” samt “Pension” etc.

Fortsätt rulla på, alltid kul när de nya avsnitten kommer ut 🙂

// Pontus

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-01-23 15:20

Bra feedback! det ska vi helt klart göra. /jocke

Anonym
Anonym
2016-01-22 20:44

hej, jag undrar om man kan låna ut sina aktier till blankare genom Nordnet? Jag sparar till pension (är 21) skulle det vara grymt med en extra 1-2% per år.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-01-23 15:22

inte helt säker men jag tror inte det, ska kolla till podden nästa vecka

Anonym
Anonym
2016-01-24 18:27

Hej! Tack för en bra podd, det känns som att ni börjar bli varma i kläderna nu! Gillar era diskussioner om det allmänna börsläget och veckan som gått. Speciellt intressant var avsnittet där ni bjöd in den mycket kunniga Jonas från Alfred Berg. Och nu till min fråga: Trots senaste tidens nedgångar är börsen inklusive utdelningar (Six return index) upp +240 % sedan botten 2009, är inte det orimligt mycket? Har företagens vinster ökat i samma takt? Jag minns själv att jag nettosålde en del runt botten 2009, och vill undvika samma misstag denna gång. Men nu när det börjar… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-01-25 11:09

Hej! Tack för en bra podd men jag måste rätta er på en uppgift. Det går utmärkt att äga ett ISK även som utlandsboende svensk. Jag bor själv utanför EU och såhär skrev Skatteverket till mig, när jag frågade vad som gäller för mitt ISK: “Är du obegränsat skatteskyldig (dvs har en koppling till Sverige genom t.ex. familj, att man äger en bostad etc, red anm.) betalar du schablonskatt som vanligt samt att kupongskatt dras på utdelning från utländska aktier. Utanför ISK är ränteinkomster skattepliktiga och ränteutgifter avdragsgilla.” Dubbelkolla gärna med Skatteverket, men jag tycker ni bör rätta till denna… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-01-25 14:00

Tack för en intressant pod!

Jag månadssparar och som så många andra har jag mer pengar nu efter löning. Det känns därför naturligt att sätta av till sparandet efter lön. Efterfrågan hos privatpersoner bör ju därmed vara högre i slutet av månaden, då det finns lönepengar hos kunderna, än precis innan lön. Finns det någon skillnad i pris om man köper fonder i snitt den 20e jämfört med den 27e varje månad?

/Erik

Anonym
Anonym
2016-01-25 19:15

Hej, och tack för en fortsatt fin podd!
Fråga i korthet: En NE i SSAB verkar närma sig. Jag tror att det blir en NE och vill in i bolaget, hur tycker ni att jag ska agera?

(Mer konkret: Är det givet att en NE kommer dra ned kursen? Kan det vara värt att köpa nu för att få tillgång till NEn eller är det bättre att köpa när en NE presenteras?

PS. Tycker Eva borde vara med oftare, hennes deltagande brukar höja nivån