Hoppa till huvudinnehållet

Investmentbolag, turn-around och vinstvarning

Läs vad Affärsvärlden tycker om Byggmax, Cavotec, Svolder, Nordec, Getinge, Transcendent, Hoi Publishing, Engcon. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Investeraren, Börsgolvet, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Byggmax – Till analysen

Byggmax har de senaste åren ridit på en stark hemmarfixartrend, men nu har det börjat blåsa snåla vindar i sektorn. Vad göra med aktien?

Cavotec – Till analysen

Industribolaget Cavotec kan stå inför en stor tillväxtfas om marknaden för strömförsörjning till fartyg i hamn blir så stor som man tror.

Svolder – Till analysen

Investmentbolaget Svolders aktie har sjunkit 40% sedan årsskiftet och handlas nu kring substansvärdet. Över tid har Svolder slagit index med bred marginal.

Nordec – Till IPO-analysen

Finska Nordec är underleverantör av stålkonstruktioner till byggindustrin i Norden och ska nu noteras i Helsingfors. Aktien säljs ut riktigt billigt men prisnivån är inte unik för sektorn. Sista teckningsdag: 220620

Getinge – Till analysen

Medicinteknikbolaget Getinge rasar på börsen efter att ha skruvat ned utsikterna för 2022. En mildare influensasäsong samt minskad aktivitet avseende tillverkning av Covid-19-vaccin är de två främsta orsakerna.

Trascendent – Till kommentaren

FCG Holding lägger ett bud på konsultbolaget Transcendent Group. Budet är värt 240 Mkr och premien var knappt 21% mot stängningskursen dagen innan budet.

Hoi Publishing – Till analysen

Hoi Publishing är ett bokförlag med en hybridmodell där författaren och förlaget delar på risker och möjligheter. Historiskt har lönsamheten varierat en hel del. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 220621

Engcon – Till analysen

Trots väldigt mycket stök under teckningsperioden stiger Engcon rejält i sin börsdebut.

Börsgolvet – Till golvet

Japanskt räddningspaket i Helsingborg, saudiska miljarder i Karlstad och så blir Perstorp malaysiskt. Globaliseringen lever!

Investeraren – Till intervjun

Köp till sillen och sälj till kräftorna, brukar man säga om börsen. Men i år är det annorlunda, menar Coelis kapitalförvaltningschef Erik Lundkvist. Feds kommande räntehöjningar bäddar för dramatik på de globala marknaderna.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att köpa Axfood som stigit klart mer än index senaste året. Även köprådet i Trelleborg blev bra. Den som tecknade och sålde RevolutionRace gjorde också en bra affär. Däremot var det fel att teckna podcastbolaget Acast.

Nytt poddavsnitt – Till podden

I det sista avsnittet för säsongen analyserar Daniel Zetterberg och Björn Rydell bolag som Bonesupport, Elekta och Emilshus. Det blir även en del obligationsprat, och som vanligt en genomgång av IPO-guiden. Dessutom pratar vi SBB, tar en titt på AFV-portföljen och diskuterar vad som hände med vår post i Academedia.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer